ŠPANIJA

Rasprodaja u Kataloniji: Samo nekoliko igrača Barcelone nije na prodaju

Žele se riješiti nekih prvotimaca

Sport Avaz

Loša sezona iza katalonskog diva

Foto: Arhiv


Španski "Mundo  deportivo" objavio je kako se u Kataloniji sprema totalna rasprodaja. Trener Kikeu Setijenu (Quique Setien) je već na izlaznim vratima i samo je pitanje trenutka kada će mu se naći zamjena, ali i igrački kada će doživjeti velike promjene.

Kako je objavljeno na prodaju su svi osim Na prodaju su svi osim Mark Andre Ter Štegena (Marc-Andre ter Stegen), Lionela Mesija (Messi) i Frenkija De Jonga (Frenkie), kao i mladih Ansu Fatija i Rikija Puiga (Riqui).

Klub bi mogao da napustiti Luis Suarez. Urugvajac ima opciju da produži ugovor za još jednu sezonu, ali je sva prilika da bi prije kraja prijelaznog roka mogao otići. Samjuel Umtiti (Samuel) je drugi od skupljih igrača koje Barsa namjerava prodati, tim prije što ima ugovor do 2023., a kako je objavljeno slično je i sa Osmanom Dembeleom (Ousmane). 

Ivan Rakitić je i prije debakla od Bajerna bio na prodaju i pitanje je samo gde će otići, što se ne može reći za Đordija Albu (Jordi). Sa ugovorom do 2024. godine i izlaznom klauzulom od 500 miliona, teško je da će tu moći da bude selidbi, pod uslovom da Barcelona ne spusti cijenu, svjesna da Alba više nije dovoljno dobar za startera. 

"Mundo deportivo" piše da su za prodaju i Antoan Grizman (Antoine Griezmann) i Serđi Roberto (Sergi), Nelson Semedo i Arturo Vidal su također na prodaju, uprkos tome što je klub nedavno pregovarao produžetak saradnje baš sa Semedom. Tu je i niz drugih igrača s manjom minutažom.

NA VRH

Podijeli članak na