ASOVI

Modrić: Traumatični događaji iz djetinjstva pomogli su mi da se oblikujem kao osoba

Iako sam bio mali, osetio sam puno strahova

Modrić: On je ubijen, a ja sam prošao kroz puno stvari u djetinjstvu. Arhiv

Avaz Sport

17.8.2020

Nogometni reprezentativac Hrvatske iz Real Madrida Luka Modrić se u intervjuu za "Dejli mejl" prisetio ratnih sukoba na ovim prostorima.


- Traumatični događaji iz djetinjstva pomogli su mi da se oblikujem kao osoba, rekao je Modrić te dodao:

- Iako sam bio mali, osetio sam puno strahova. Strah od rata i granata polako ostavljam iza sebe. Nikad neću zaboraviti osjećaj straha kada su četnici ubili moga dedu. Toliko sam ga volio. Svi su plakali, a ja nisam mogao da razumijem da moga voljenog dede više nema. .. On je ubijen, a ja sam prošao kroz puno stvari u djetinjstvu. No, to ti pomogne da sagledaš stvari i na kraju se ne brineš. Prihvatiš da je svaki poraz i svaka prepreka dio fudbala i naučiš da živiš s tim. 


Nikada nije saznao ko mu je ubio dedu. Ističe da se tragedije događaju i da ne osjeća mržnju.


To je puno utjecalo na mene. Ostavilo je ožiljke na mojoj porodici, posebno na mom ocu. Bilo je to traumatično razdolje. Nije bilo lako, ali moji su se roditelji trudili da mene i sestru maknu od svih briga tako da nismo previše osjetili sve što se događalo. To je oblikovalo moj karakter i razvio sam se kao osoba, naučio sam se boriti, biti skroman i biti s obje noge ne zemlji... A svog dede se sjetim svaki put kad osvojim nešto. Volio bih da može vidjeti što sam postigao. Volio bih da je s nama, ali sam siguran da me gleda odozgo i da je sretan zbog svega što sam napravio, zaključio je Modrič.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.