EVROPSKA LIGA

Inter "petardom" savladao Šahtar i zakazao finale sa Seviljom

Slavlje fudbalera Intera. Inter/Twitter

Piše: A. M. / Sport Avaz

17.8.2020

Poznat je i drugi finalista Evropske lige. Inter je u Dizeldorfu rezultatom 5:0 savladao Šahtar i zakazao finale sa Seviljom.

Uvodnih 15-ak minuta utakmice nisu obilježile konkretnije prilike. Igralo se uglavnom na sredini terena, bez ijednog šuta na gol.

Prvu šansu na utakmici Inter je pretvorio u gol. Igrala se 18. minuta kada je Andrij Pjatov (Pyatov) loše ispucao loptu do Nikola Barele (Nicolo Barella) koji je sjajnim centaršutem asistirao Lautaru Martinezu za 1:0.

Šahtar je prvu veliku priliku imao u 43. minuti. Markos (Marcos) Antonio našao se oči u oči sa Samirom Handanovićem, ali je šutirao tik pored stative.

Najbolju priliku za izjednačenje Šahtar je propustio u 63. minuti susreta. Centarirao je Mikola Matvijenko (Mykola Matviienko), a Žunior Moraeš (Junior Moraes) pucao direktno u Handanovića. 

U sljedećem napadu Inter je kaznio promašaj svog rivala. Nakon kornera najbolji u skoku bio je Danilo D'Ambrozio (D'Ambrosio) pogodivši za 2:0. 

Drugi gol dao je krila ekipi Intera, pa su se "Nerazuri" raspucali do kraja susreta. Najprije je Lautaro Martinez u 74. minuti drugim golom na utakmici pogodio za 3:0.

Četiri minute kasnije Martinez je bio u ulozi asistenta, a strijelac Romelu Lukaku.

U 84. minuti Lukaku je postigao svoj drugi gol na utakmici i postavio konačan rezultat utakmice 5:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.