LIGA PRVAKA

PSG laganom pobjedom protiv Lajpciga do prvog finala u historiji

Parižani su slavili pobjedu rezultatom 3:0 i prvi put u historiji plasirali se u finale najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi

Prvi put u historiji u finalu Lige prvaka. Twitter

Piše: A. M. / Sport Avaz

18.8.2020

Lajpcig i PSG večeras su u Lisabonu odigrali prvu utakmicu polufinala Lige prvaka.

Parižani su slavili pobjedu rezultatom 3:0 i prvi put u historiji plasirali se u finale najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Prvu veliku šansu na utakmici imao je PSG u 6. minuti. Nejmar (Neymar) je imao situaciju oči u oči sa golmanom Lajpciga, ali je pogodio stativu.

U 8. minuti opravdano je poništen gol PSG-a zbog igranja rukom Kilijana Mbapea (Kylian Mbappé).

PSG je poveo u 13. minuti golom Markinjosa (Marquinhos) koji je sjajno reagovao na centaršut Anhela Di Marije (Angel Di Maria) i glavom matirao Petera Gulačija (Gulacsi).

Jusuf (Yussuf) Poulsen u 25. minuti iz jako dobre pozicije šutirao pored gola i propustio najveću šansu za izjednačenje.

Deset minuta kasnije Nejmar je opet pogodio stativu. "Lukavo" je šutirao iz slobodnog udarca, pored živog zida. 

U 42. minuti Di Marija kažnjava grešku Gulačija koji je katastrofalno ispucao loptu pravo u noge fudbalera PSG-a i pogađa za 2:0.

PSG je do trećeg gola došao u 56. minuti. Huan (Juan) Bernat je bio najbolji u skoku i postigao gol za 3:0.

U 80. minuti Di Marija je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je odbranio Gulači. Lopta se odbila do Leandra Paredesa koji je sa 20-ak metara šutirao, ali se golman Lajpciga ponovo istakao sjajnom intervencijom.

Ovom pobjedom PSG se plasirao u prvo finale Lige prvaka u historiji kluba, a protivnika će dobiti sutra nakon što bude odigran susret između Liona i Bajerna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.