LIGA PRVAKA

Bajern apsolutni favorit protiv Liona: Mogu li "Lavovi" do nove senzacije?

Pariz čeka protivnika u finalu

Detalj sa posljednjeg treninga Bajerna. AFP

Piše: A. V. / Avaz.ba

19.8.2020

Drugog finalistu Lige prvaka saznat ćemo večeras (21 sat), kada se na stadionu Hose Alvalade u Lisabonu sastaju Lion i Bajern Minhen.

Lion je na putu do polufinala napravio dvije velike senzacije, izbacivši Juventus, a potom i Mančester siti.

Bajern Minhen je pak demonstrirao snagu protiv Čelzija i Barcelone, kojima je postigao sedam, odnosno osam pogodaka.

- Oduševljen sam svojim igračima. Imamo odličnu atmosferu, visok kvalitet i visok intenzitet treninga. Osjećam se opušteno, jer znam da je moj tim fokusiran i da ima velike ciljeve. Svi znamo da se igra jedna utakmica, koju moramo odigrati istim intenzitetom kao protiv Barcelone - rekao je trener Bajern Minhena Hans-Diter Flik (Hans-Dieter Flick) na jučerašnjoj pres-konferenciji, a potom prokomentarisao ekipu Lijona.

- Nadam se da smo ih dobro analizirali. Svjesni smo njihovog kvaliteta. Brane se vrlo dobro i kompaktni su sa mnogo igrača iza lopte i trče mnogo. Imaju dosta kvaliteta u napadu i vrlo je važno za nas da uradimo zacrtane stvari na terenu.

Flik opušten. AFP

Svoje šanse vide i u Lionu, koji se ne predaje unatoč statusu autsajdera.

- Oni su kompletan tim. Ako biste pogledali statistiku Mančester sitija prije utakmice, pomislili bi da tu ne možemo ništa napraviti. Isto je sada sa Bajernom po tom pitanju, ali pristupit ćemo meču kao i svakom do sada. Autsajderi smo, ali imamo priliku da se plasiramo u finale i ako to budemo znali iskoristiti, bit ćemo tamo - riječi su Rudija Garsije (Rudy Garcia), trenera Liona.

- Znamo sa kim igramo i znamo njihove kvalitete. Nemaju slabe tačke, ali nijedan tim nije perfektan. Ukoliko nametnemo našu igru i uradimo što znamo u posjedu lopte sa dobrom kombinatorikom, možemo nešto napraviti. Nije stvar samo u odbrani. Moramo vjerovati u sebe, znamo da smo sposobni uzrokovati probleme našim protivnicima - dodao je.

Lionu i Bajern Minhenu večerašnji meč bit će deveti međusobni. U prethodnih osam Bajern je upisao četiri pobjede, Lion je slavio dva puta, dok su dva meča završena neriješenim rezultatom.

Bajern je u večerašnjem susretu izraziti favorit, a kvota na njegovu pobjedu prema Mozzart Bet kladionici je 1.25.

Ostale kvote pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.