ŽELJEZNIČAR

Osim: Htio ili ne htio o evropskoj utakmici počinješ razmišljati i prije nego što treba

U takvim okolnostima dočekujemo Mladost.

Osim: Opet drugačija utakmica od ovih prethodnih. Arhiv

Piše: Avaz Sport

20.8.2020

Željezničar će u okviru 5. kola M:tel Premijer lige BiH dočekati Mladost DK.


– Opet drugačija utakmica od ovih prethodnih u smislu da ako smo bili protiv Slobode favoriti, a jesmo jer smo kvalitetniji, onda smo sad apsolutni favoriti, rekao je šef struke Željezničara Amar Osim, te dodao: 


- Igramo protiv ekipe koja je dosada najmanje pokazala, iako nije zadnja na tabeli, imaju jedan bod koji su osvojili sretno i spretno protiv Sarajeva. Također, igramo protiv ekipe koja je primila najviše golova i koja je imala najviše problema u pripremama. Mi smo s druge strane prvi na tabeli, nismo do sada bili loši, ali imamo i evropsku utakmicu o kojoj čovjek htio ne htio počinje pomalo razmišljati i prije, u takvim okolnostima dočekujemo Mladost. 


Mislim da će se nas pitati više nego njih i toga se malo bojim, do sada nismo imali ovakve utakmice, u prošlom prvenstvu možda jednu protiv Zvijezde 09, bili su autsajderi, ali zadnju utakmicu protiv Mladosti, u sličnim okolnostima, odigrali smo otprilike u oktobru gdje su oni bili predzadnji, a mi bili gore u vrhu i dobili smo 2:1 i to jedva. Zadnja utakmica je na Grbavici bila takva, ta utakmica će nama trenerima dati nekakav fin šlagort za pripremu utakmicu koja nas očekuje sutra, zaključio je Amar Osim.

Utakmica između Željezničara i Mladosti igra se u petak, sutra na Grbavici s početkom od 19 sati, uz direktan prijenos na Areni Sport 1. Ostale utakmice su na programu za vikend.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.