FK BORAC BANJA LUKA

Jagodić: Sigurno će biti iznenađenja u početnih 11

Držim se principa i neću izdiktirati sastav, ali bit će promjena, ne samo igrački već i taktičkih

Jagodić: Želimo što više problema napraviti domaćinu. Arhiv

Piše: Avaz Sport

21.8.2020

Krilni napadač banjalučkog Borca Almedin Ziljkić povrijedio se na treningu i neće konkurisati za Gostovanje na širokobriješkoj Pecari.


- Imamo kadrovskih problema pred meč u Širokom Brijegu, ali ne bih mnogo da pričam o tome, rekao je trener Borca Vlado Jagodić i dodao:


- Sigurno će biti iznenađenja u početnih 11. Držim se principa i neću izdiktirati sastav, ali bit će promjena, ne samo igrački već i taktičkih, da što više problema napravimo domaćinu. 

Ipak, otkrio je da su dvojica fudbalera u proteklih 24 časa doživjeli nezgodne povrede.


- Mali Dejan Bosančić je juče privatno doživio nesreću, polomljena mu je ruka. Njega smo najvjerovatnije izgubili najmanje mjesec. Sinoć na treningu, također, povrijedio se Almedin Ziljkić i to je ono što nas u ovom trenutku najviše brine. Iz predostrožnosti ga neću povesti na put u Široki Brijeg, treba da sanira povredu u naredna tri dana za meč u četvrtak (protiv Sutjeske u kvalifikacijama za Evropsku ligu - op.a.), mada o tome ne želim da govorim dok ne bude zavšena utakmica u Širokom Brijegu. Tu nam treba pobjeda ili dobar rezultat kako bi pred reprezentativnu pauzu ostali na pozicijama na kojim želimo da budemo, zaključio je trener Borca. 


Jagodić je inače, jedini u historiji banjalučkog kluba koji je uspio da donose tri boda iz Širokog Brijega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.