SAUDIJSKA ARABIJA

Horor scena obilježila pobjedu El-Ahlija našeg Elvisa Sarića u derbiju: Pogledajte borbu za život Gomisa

Sarić je odigrao cijelu utakmicu na poziciji zadnjeg veznog igrača i prema izvještajima saudijskih medija bio jedan od najboljih igrača

Elvi Sarić. Arhiv

Piše: Avaz Sport

21.8.2020

El Ahli našeg Elvisa Sarića sinoć je trijumfovao (2:1) nad liderom na tabeli El-Hilalom, u derbiju Pro lige Saudijske Arabije, a meč je obilježila jeziva scena u 13. minute. Naime, bivši francuski reprezentativac Gomis odjednom je pao kao mrtav, nakon što je kolabirao, iako je prošlo samo 13 minuta igre.

Posljedica pada nije bio duel, već dramatičan pad otkucaja srca te nagli pad pritisak. Usljed smanjenog dotoka krvi u mozak Gomis se onesvijestio. Faktor za ovakvo stanje mogu biti stres, ali i ekstremna vrućina po kojima se nakon korona-krize završeva Pro liga Saudijske Arabije..

Gomis se poslije meča javio i poručio da zahvaljuje svima na podršci i da će nastaviti da se bori da El-Hilal osvoji titulu. Ovim porazom El-Hilal je ugrozio već viđenu titulu. Ipak i dalje imaju četiri boda prednosti u odnosu na El-Nasr, dok je El Ahli pobegao El Vehdi i izdvojio se na trećem mjestu. 


Inače, Sarić je odigrao cijelu utakmicu na poziciji zadnjeg veznog igrača i prema izvještajima saudijskih medija bio jedan od najboljih igrača... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.