LIGA PRVAKA

Sušić: Ako Nejmar bude na nivou, PSG može pobijediti Bajern

Govorio za francuski So Foot

Safet Sušić. AA

A. V. / Sport Avaz

22.8.2020

Legendarni bh. fudbaler i bivši selektor našeg državnog tima, Safet Sušić, dao je opširni intervju za francuski So Foot, u kojem je govorio o svom nekadašnjem klubu Pariz Sen-Žermenu i njegovim šansama u finalu Lige prvaka protiv Bajern Minhena.

Sušiću je izuzetno drago što se PSG prvi put u historiji plasirao u finale Lige prvaka.

- Želim reći: napokon! To sadašnjim igračima posebno znači. PSG godinama lovi polufinale, a sada im je to prvi put pošlo za rukom.

Popularni "Pape" smatra da sadašnji tim PSG-a nije snažniji nego prethodnih godina, a da razliku čini samo Nejmar.

- Veliki plus za PSG je to što je mogao računati na Nejmara u važnim mečevima. Da je prošle sezone igrao protiv Mančester junajteda, PSG bi možda prošao.

Sušić izuzetno cijeni Nejmara.

- Volim ga mnogo, isto kao što sam volio Ronaldinja. Nejmar je izuzetan igrač, a osim toga i vrlo sposoban. Na početku sezone, kada smo razgovarali o njegovom odlasku u Barcelonu, rekao sam nekim prijateljima novinarima da je sve potrebno učiniti da ga zadržimo, da bismo sa njim mogli osvojiti Ligu prvaka i da bi to bez njega bilo nemoguće. I to se na kraju ispostavilo tako. Ako PSG osvoji Ligu prvaka, on će možda biti i najbolji igrač. S obzirom da su Mesi (Messi) i Ronaldo ove godine ispod svog nivoa, mislim da će biti između njega i Levandovskog. 

Sušić je govorio i o Nejmarovim kvalitetima.

- Ima sve kvalitete. Izuzetan je jedan na jedan, jedan na dva. Čak je i u situaciji jedan na tri u stanju eliminirati svoje protivnike. Sve vidi, i ono što je najvažnije, timski je igrač. Ima vrlo dobru sposobnost za posljednji dodir. Mislim da je vrlo cijenjen od strane svojih saigrača s obzirom na razumijevanje na terenu s Embapeom (Mbappe) i Di Marijom. Super ih je vidjeti kako igraju.

Pape se dotakao i finala protiv Bajern Minhena, te eventualno neigranje stopera njemačkeg momčadi Žeroma (Jerome) Boatenga.

- S obzirom na Boatengove nastupe u posljednje vrijeme, ako bude na klupi, to bi mogao biti više hendikep za PSG, nego za Bajern. Bolje je da on igra. Bajern je slavio ubjedljivo protiv Barcelone i Lijona, ali ako započne utakmicu kao što je to činio protiv Lyona, imat će puno, puno problema. Bajern ima više iskustva, ali u finalu će to ovisiti o ključnim igračima u svakoj momčadi. Ako budemo imali izuzetnog Nejmara, Embapea i Di Mariju na njegovoj razini, PSG može pobijediti. Bit će to vrlo otvorena igra, s puno šansi i puno golova, nadam se.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.