VEČERAS FINALE LIGE PRVAKA

Savićević tipuje na Parižane: Nejmar i Mbape su majstori, posebni u fudbalskom carstvu

Što se tiče Bajerna, Savićević kaže da ga krasi timska igra

Piše: Avaz Sport

23.8.2020

Savićević: Odbrana Bajerna ne ulijeva sigurnost. Avaz

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević smara da PSG ima prednost nad Bajernom u večerašnjem lisabonskom finalu Lige prvaka (21 sat) i prognozira i pobjedu Parižana od 3:2.

Timska igra

- Nejmar i Mbape su majstori, zaista posebni u fudbalskom carstvu, rekao je Savićević i istakao kvalitet Di Marije.

- Volim gledati i Tijaga Silvu, dodao je Savićević.

Što se tiče Bajerna, Savićević kaže da ga krasi timska igra.

- U naletu, raznio je Barcelonu, izbacio i Liona, mada, ko zna kako bi se okončao okršaj sa francuskim sastavom da kod 0:0 nije, u dva maha, bio miljenik sreće. Rekoh maloprije koga volim da gledam u Pari Sen Žermenu, reći ću vam i koga volim da gledam u Bajernu. Levandovski je ispred svih. Za koplje. Vratio se Miler, dopada mi se lijevi bek Dejvis, komplimenti i Gnabriju, dvostrukom strijelcu u polufinalu...

Odbrana ne uliva sigurnost, eto šanse za PSG-e. I pored toga, blaga, blaga, samo blaga prednost Parižana, naveo je Savićević.

Popularni “Genije” se dva puta popeo na krov Evrope, najprije sa Crvenom zvezdom 1991. godine, a zatim i sa Milanom, 1994. godine.

Pune oči

- Nekad i ne mora da se igra lijepo, ali može da se trijumfuje. Primjer Zvezde, koja je, ipak, cijeneći kompletan put do pehara apsolutno zaslužila šampionsku krunu. Da li će PSG i Bajern da igraju lijepo? Mogu samo da priželjkujem da oči budu pune. Bitno je kako se otvori utakmica, bitni su uvodni minuti... Ako tada padne gol, vjerujem da ćemo da prisustvujemo spektaklu, kazao je Savićević.

Ova dva kluba do sada su odigrala osam međusobnih mečeva, svih osam u okviru Lige prvaka, a skor je na strani PSG-a, koji je ostvario pet pobjeda, naspram tri Bajerna. Prvi duel PSG i Bajern Minhen odigrali su 1994. godine u sklopu grupne faze takmičenja, kada su Parižani pred svojim navijačima slavili sa 2:0.


Njihov posljednji okršaj datira iz 2017. godine  u Minhenu - 3:1.

Bekenbauer: Potrebna i sreća

Legendarni Franc Bekenbauer (Franz Beckenbauer) impresioniran je ekipom PSG-a.

- Gledao sam PSG-ove sezone, oni su ozbiljna ekipa. Ovo će biti najteža utakmica za Bajern, rekao je Bekenbauer te dodao:

- Ne mogu da pronađem slabu tačku u njihovom timu. Sigurno će igrati raznovrsno. Mislim da su šanse 50:50. Nekada vam je potrebna i sreća. Ukoliko je Bajern bude imao, onda će trijumfovati, zaključio je počasni predsjednik Bajerna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.