LIGA PRVAKA

Bajern je favorit prema kladionicama

Levandovski. Arhiv

Piše: Avaz Sport

23.8.2020

Levandovski, Gnabri, Miler, Dejvis - ofanzivna linija minhenskog Bajerna prema nikome nije ostala dužna ove sezone Lige prvaka.  Večeras (21 sat) gledamo samu kulminaciju, u Lisabonu na "La Lužu" Bajern Minhen igra protiv francuskog PSG-a. Nasuport sebe će imati Di Mariju, Nejmara i Mbapea, ali Bavarci žele titulu, a i rekorde. 

Flikova ekipa je do sada postigla 42 gola u takmičenju, to je četvrti put da neko prebaci magičnu granicu od 40 golova u Ligi prvaka. To su činili Barselona 1999/2000 sa 45 golova, dok su Real Madrid 2013/14 i Liverpul 2017/18 imali po 41.

Ono što ovaj Bajernov podvig čini još izuzetnijim jeste da su Bavarci imali dva meča manje zbog nepostojanja revanš utakmice od četvrtfinala... 

Bajern je favorit?  Ako pođemo od toga da kladionice znaju najbolje, možda, samo priča o iskustvu u ovakvim utakmicama ne stoji. Ali, četiri ili pet igrača, makar bili svjetski prvaci, nisu dovoljni za takve zaključke. PSG je više patio svih ovih godina na putu ka ultimativnom cilju i čini se da to što im je prvo finale neće odlučivati. 


Detalji svakako, jer su u pitanju dva slična tima, ne samo po kvalitetu, već i načinu igre. Prema kladionici Mozzart, kvota na pobjedu Bajerna je 2.15, a PSG-a 3.30. Ostale kvote pogledajte ovdje

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.