LIGA PRVAKA

Kapelo: Očigledno je da Juventus stalno radi iste pogreške

Kapelo: Tako je Anri stigao kao jako mladi igrač u Juve, pa su ga pustili. Arhiv

Avaz Sport

24.8.2020

Nakon velikog finala Lige prvaka javio se i jedan od najvećih trenera svih vremena Fabio Kapelo (Capello) i poručio da je PSG s Kingslijem Komanom (Kingsley Coman) napravio istu pogrešku kao svojevremeno Juventus s Tjerijem Anrijem (Thierry Henry) kada ga se prerano odrekao.

Koman je sinoć zaigrao od prve minute umjesto Ivana Perišića na lijevom krilu, što se u konačnici pokazalo kao dobar izbor njemačkog trenera Hansija Flika (Flick), s obzirom na to da je upravo Francuz svojim pogotkom odlučio utakmicu.

- Izgleda da je Koman dovoljno dobar za Bajern kada može igrati u finalu od prve minute. Očigledno je da Juventus stalno radi iste pogreške. Tako je Anri stigao kao jako mladi igrač u Juve, pa su ga pustili, da bi kasnije eksplodirao u Arsenalu. Ista priča se sada događa s Komanom. Kada vidiš da je netko kvalitetan moraš imati dovoljno strpljenja za njega. Ne mogu se od mladog igrača odmah u početku očekivati čuda i da bude vođa, rekao je Kapelo.


Koman ima 24 godine, a u ljeto 2014. Juve ga je iz PSG-a doveo kao slobodnog igrača. U Torinu je trajao samo godinu, a upisao je ukupno 22 nastupa uz jedan postignut pogodak i dvije asistencije, prenose SN. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.