PRIJELAZNI ROK

Serhio Riko potvrdio odlazak iz PSG-a

Riko: Bila mi je čast što sam mogao dijeliti poziciju među stativama i svoje snove s prijateljem Kejlorom Navasom. PSG

Avaz Sport

24.8.2020

Španski golman Serhio Riko (Sergio Rico) potvrdio je u poruci na društvenim mrežama da napušta redove finaliste Lige prvaka francuskog PSG-a, u koji je prošle godine stigao na posudbu iz Sevilje.


- Bila mi je čast što sam mogao dijeliti poziciju među stativama i svoje snove s prijateljem Kejlorom Navasom, kao i sa svim drugim suigračima, tehničkim osobljem i našim divnim navijačima, napisao je 26-godišnji golman u oproštajnoj poruci na Twitteru i Instagramu, objavljenoj nakon poraza (0:1) od Bajerna u finalu Lige prvaka odigranom u Lisabonu.


- Nažalost, nismo se vratili u Pariz s trofejom, ali sam uvjeren da će se ova grupa uskoro ponovno boriti za ulazak u finale, napisao je Riko koji nije dobio priliku braniti u finalu, ali je zamijenio povrijeđenog Navasa u polufinalnom dvoboju protiv RB Lajpciga u kojem je PSG slavio s 3-0.


Tokom jednogodišnjeg boravka u Parizu Riko je branio u deset utakmica u kojima je PSG ostvario svih deset pobjeda, a Riko je šest puta sačuvao svoju mrežu netaknutom.  Andalužaninu ostaje još godinu dana ugovora sa Seviljom, za koju je posljednji put branio prije dvije sezone, jer je prije dolaska u PSG godinu dana bio na posudbi u Fulhamu. 


Parižani će se morati dati u potragu za novim rezervnim golmanom ili će u tu ulogu promovirati 20-godišnjeg Poljaka Marcina Bulku koji je u prošlosezonskoj hijerarhiji bio treća golmanska opcija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.