LIGA PRVAKA

Sarajevo protiv Dinama u Brestu bez dva važna igrača

Dio bordo ekspedicije pred let za Brest. FK Sarajevo

Piše: G. Š./Sport Avaz

25.8.2020

Fudbaleri Sarajeva u 10 sati će čarter letom sa Aerodroma Sarajevo otputovati u bjeloruski Brest, gdje će sutra (20 sati) protiv Dinama igraju duel 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka. 


- Gledali smo utakmice Bresta i vidjeli smo da se radi o izuzetno dobroj ekipi, imaju par vrlo kvalitetnih igrača, rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović i dodao: 


- U toj utakmici protiv Astane ekipa Bresta odigrala je zaista kvalitetno, naravno nije jednostavno postići šest pogodaka bilo kojoj ekipi, a njima je to pošlo za rukom. Ipak, mi ćemo tražiti svoju šansu i nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat u toj utakmici.

U Brest su otputovali sljedeći igrači: Kovačević, Džafić, Dizdarević, D. Hodžić, Salčin, Pidro, Dupovac, Bešić, Miličević, F. Hodžić, Đokanović, Oremuš, Sušić, Rahmanović, Velkoski, Tatar, Jukić, Fanimo, Kruz, Ahmetović i Handžić.


Predstojeću utakmicu propustiti će Besim Šerbečić zbog povrede lista, te novajlija Aleksandar Pejović koji još nije dobio radnu dozvolu. U sarajevskoj titovoj 38b se nadaju da će Pejovi steći pravo do narednog premijerligaškog duela sa Radnikom u Bijeljini (6. kolo).


Inače, pobjednik utakmice u Brestu nastavlja takmičenje u trećem pretkolu Lige prvaka, a ekipa koja prođe neće imati status nositelja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.