SKANDALOZNI NOGOMETAŠ

Danas suđenje Heriju Megvajeru zbog tuče i napada na policiju na Mikonosu

Britanski mediji navode da se Megvajer potukao sa svojim sunarodnicima koji takođe ljetuju na Mikonosu, a koji su ga iznervirali tako što su psovali njegov klub Mančester junajted

Hari Megvajer. Agencije

Avaz.ba

25.8.2020


Defanzivac Mančester junajteda Heri Megvajer (Harry Maguire) dospio je prethodnih dana na naslovne strane časopisa ne zbog fudbalske vještine već zbog toga što je usljed siledžijskog ponašanja uhapšen na grčkom ostrvu Mikonos.

Engleski fudbaler je zbog tuče u baru i napada na lokalne policajce proveo dva dana u pritvoru, a za danas zakazano mu je suđenje u nadležnom sudu na obližnjem ostrvu Siros.

Britanski mediji navode da se Megvajer potukao sa svojim sunarodnicima koji takođe ljetuju na Mikonosu, a koji su ga iznervirali tako što su psovali njegov klub Mančester junajted.



Megvajer u lolicijskoj stanici zadržan dva dana. Agencije

Do kulminacije je došlo kada je usred pijančenja jedan udarac dobila i Megvajerova rođena sestra, pa je fudbaler u naletu bijesa uzeo da sa svojim prijateljima na grupu momaka koji su provocirali baca stolove, stolice i ostali inventar kafea, uključujući po svjedočenjima i aparat za espreso, toster za sendviče i fiskalnu kasu.

Pobijesneli defanzivac je sa grupom od tri prijatelja uspeo da otjera izazivače, ali mu je dodatni nalet bijesa izazvao dolazak lokalne policije kojoj je odbio da se identifikuje, smatrajući da mu je status fudbalske zvijezde jači argument od ličnih isprava.


Kako je nakon verbalne rasprave sa jednim od policajaca probao i njega da ubijedi pesnicama u svoje argumente, završio je u zatvoru.Grčka policija je insistirala da Megvajer, kome je pronađeno 1,5 promila alkohola u krvi, ostane svih zakonskih 48 sati u zatvorskoj jedinici prije mogućnosti da se brani sa slobode.

Odluku lokalne policijske stanice nije smekšala ni molba njegovog kluba Mančester junajteda, kao ni apel ambasade Velike Britanije u Atini, a premijer Grčke Konstantinos Micotakis konstatovao je da su mu ruke vezane pošto je optužen za napad na policijskog službenika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.