LIGA PRVAKA

Sarajevo večeras igra protiv Dinama iz Bresta: Težak ispit u užarenoj Bjelorusiji

Stručni štab ne može računati na Besima Šerbečića

Sarajevo: Traže svoju šansu. Arhiv

Piše: N. D. / AvazSport

26.8.2020

Uzavrela politička situacija u Bjelorusiji dočekala je igrače Sarajeva koji su jučer doputovali u ovu zemlju. Na svu sreću, izlirani od onoga što se posljednjih dana događalo na ulicama ove zemlje, fudbaleri Sarajeva čekaju večerašnju utakmicu protiv Dinam iz Bresta u 2. pretkolu Lige prvaka.

Dobra ekipa

Brest u ovaj susret ulazi osokoljen pobjedom nad Astanom u 1. pretkolu kada je u Brestu bilo 6:3, ali u Sarajevu se nadaju da će imati svoje šanse i da mogu prići u narednu fazu takmičenja.

- Gledali smo utakmice Bresta i vidjeli smo da se radi o izuzetno dobroj ekipi, imaju par vrlo kvalitetnih igrača. U toj utakmici protiv Astane ekipa Bresta odigrala je zaista kvalitetno, naravno nije jednostavno postići šest pogodaka bilo kojoj ekipi, a njima je to pošlo za rukom. Ipak, mi ćemo tražiti svoju šansu i nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat u toj utakmici, kazao je prvi stratge .

Sarajeva Vinko marinović pred polazak u Bjelorusiju.

Odradili trening

Sarajevo je sinoć odradilo trening na stadionu u sklopu Sportskog kompleksa Brestsky, a stručni štab u večerašnjem duelu neće moći računati na povrijeđenog Besima Šerbećića. 

Za razliku od utakmice u Velsu Marinoviću će na raspolatganju biti Tino-Sven Sušić.

Utakmica se igra u 20 sati po našem vremenu.

Pobjednik nenositelj

Pobjednik ogleda između Dinama i Sarajeva takmičenje će nastaviti u 3. pretkolu Lige prvaka, a u toj fazi takmičenja neće biti nositelj. 

Dobra je stvar da poražena ekipa neće okončati evropsko takmičenje, nego će se naći u žrijebu za 3. pretkolo Lige Evrope. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.