EVROPSKA LIGA

Jagodić: Vjerujem da moja ekipa ima kvalitet da napravi veliki uspjeh koji se dugo čeka

Navijači su nam poslali jasnu poruku šta žele i hvala im na podršci

Jagodić: Svi imamo veliki motiv da pružimo maksimum. Arhiv

Piše: Avaz Sport

26.8.2020

U skoro 95 godina dugoj historiji Borac je u šest sezona odigrao 14 utakmica na internacionalnoj sceni. Pred ovom generacijom crveno – plavih je 15. utakmica, koju ako dobiju, postat će historijska, jer će značiti da je Borac prvi put poslije rata prošao prvu prepreku u Evropi. Lozana, Makabi i Čelik Nikšić do sada su zaustavili Borac. Trener Vlado Jagodić i njegovi izabranici vjeruju da će preći preko Sutjeske.


Igrački kadar

- Sutjeska je četiri godine zaredom učesnik evropskih takmičenja, dok ćemo mi nakon osam godina biti na međunarodnoj sceni, rekao je Jagodić, te dodao:

- To pokazuje da su iskusna ekipa koja zna da igra evropske mečeve. Imaju kvalitet, ali i svoje probleme. Vidimo da je Stefan Cicmil povrijeđen i da neće ni doći u Banju Luku, dok će Aleksandar Šofranac izostati zbog crvenog kartona. Nema tajni među nama i odlučit će pristup. Vjerujem da moja ekipa ima kvalitet i snagu da napravi veliki uspjeh i rezultat koji se dugo čeka, a to je plasman u drugo kolo kvalifikacija. Meni je ovo debi na međunarodnoj sceni u klupskom fudbalu, ali imam iskustva u reprezentaciji i znam kako se spremaju ovi mečevi. Optimista sam, imamo više takmičarski utakmica. Hvala i navijačima za podršku na posljednjem treningu. Igračima je njihov dolazak puno značio. Igrat ćemo za njih, za naš klub i grad. Navijači i podrška su igračima dali dodatni motiv za uspjeh. Da se igra meč pred navijačima bio bih ogromni optimista. Ali, i ovako ne bježimo od uloge favorita, istakao je Jagodić.

Trener Borca ima problema sa povredama Marka Brtana i Aleksandra Vojnovića, dok je Aleksandar Subić sa ekipom, ali teško da će zaigrati. Od ranije je poznato da meč zbog povrede preskače Bosančić.

- Očekuje nas veoma teška i tvrda utakmica. Ipak, svi imamo veliki motiv da pružimo maksimum i da na svom terenu izborimo plasman u narednu rundu. Igrači jedva čekaju meč ovo su utakmice za koje se živi i u kojima svi imamo dodatni motiv. Navijači su nam poslali jasnu poruku šta žele i hvala im na podršci. Nadam se da ćemo im se odužiti dobrom partijom i prolaskom, rekao je Borčev napadač Jovo Lukić.


Bez poraza

Interesantan je podatak da Borac do sad nikad nije poražen na Gradskom stadionu kad su u pitanju evropska takmičenja. Na šest utakmica ima četiri pobjede (Rimelanž, Anderleht, Metalist i Makabi Haifa) i dva remija (Lozana i Čelik), uz gol-razliku 18:5! Utakmica 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope igra se sutra sa početkom u 16.30 sati. Meč je povjeren danskim arbitrima, koje će predvoditi Morten Krog. Pomoćnici su Nilsen Heg i Jesper Dal, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Jens Mee. 


Ukoliko crveno – plavi savladaju Sutjesku, naći će se 31. avgusta u žrijebu za 2. pretkolo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.