EVROPSKA

Zrinjski veliki favorit kladionica

Očekuje nas ekipa iz Luksemburga koja je u ovoj sezoni odigrala svega jednu utakmicu, rekao je Žižović

Zrinjski će se večeras pitati. FENA

Piše: Avaz Sport

27.8.2020

Nogometaši Zrinjskog večeras (20 sati) će na stadionu pod Bijelim brijegom odigrati susret 1. pretkola Evropske lige protiv Diferdanža iz Luksemburga.

- Očekuje nas ekipa iz Luksemburga koja je u ovoj sezoni odigrala svega jednu utakmicu, izgubila je 3:1 prošlog vikenda. Mi smo odigrali pet utakmica i što se toga tiče u određenoj smo prednosti. Smatram da smo kvalitetniji tim i mislim da će sve ovisiti od nas. Ako mi budemo rastrčani i efikasni, pobjeda ne bi smjela doći u pitanje - najavio je utakmicu trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Dodao je kako njegova ekipa nije bila u "dobrom ritmu" u prvih pet kola nove sezone u kojima je Zrinjski upisao dvije pobjede, dva poraza i jedan remi, uz svega dva postignuta gola, te da se kao rezultat toga stvorila "klima nepovjerenja" prema igračima i stožeru.

- Bez obzira što u nekim utakmicama nismo došli do bodova, smatram kako smo u određenim trenucima bili onakvi kakvi trebamo biti, a to je rastrčani, agresivni, s visokim presingom i da iz takvih situacija dođemo u šanse za gol. U pet utakmica imali smo više od 70 udaraca prema golu, fali nam realizacija i malo više golova kako bi ekipa izašla iz psihološkog pritiska - ustvrdio je Žižović.

Kada je u pitanju igrački kadar na koji računa u premijernom evropskom nastupu, Žižović je kazao kako s njegove strane neće biti dramatičnih poteza, istaknuvši da su moguća neka osvježenja u momčadi s obzirom da polovica igrača nije prošla adekvatne pripreme.


Prema kladionici Mozzart, kvota na pobjedu Zrinjskog je 1.35, a Diferdanža 9.00. Ostale kvote pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.