SRBIJA

Vučić gradi Nacionalni stadion od 250 miliona eura: Tvrdi da će biti ljepši od "Alijanc arene"

55.000 sjedećih mjesta

Ovako će izgledati stadion. Ministarstvo finansija Srbije

Avaz Sport

27.8.2020

O izgradnji Nacionalnog stadiona u Srbiji se priča nekoliko godina unazad, a najnovije informacije nedavno je dao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da će stadion imati 55.000 sjedećih mjesta i "biti jedan od najljepših u Evropi, ljepši i od Alijanc arene u Minhenu".

- Danas je stadion prijeka potreba. Promijenile su se potrebe. Ljudi idu na stadione uživati s porodicama, da im bude ljepše na stadionu. Bit će kombinacija čeličnih konstrukcija i drveta i to izvana, dakle prirodni materijali. Vjerujem da će se početi graditi sljedeće godine, od državnog novca i neće biti nimalo jeftino. Bit će blizu autoputa Miloš Veliki i blizu izlaza autoputa Beograd – Surčin. To će biti novi razvojni projekt i na tom mjestu će kvadrat odmah skočiti za 1.000 eura. Stadion će biti skup, ali i ljepši od Alijanc arene u Minhenu - rekao je Vučić.

Kapacitet 55.000 gledalaca. Ministarstvo finansija Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić je nedavno potvrdila da se od gradnje stadiona za koji će se, prema procjenama, izdvojiti oko 250 miliona eura, nije odustalo, već da je izgradnja pomjerena za narednu godinu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.