HASANOV SIN

Salihamidžić junior: Velika čast za mene bila bi da zaigram za BiH

Nik Salihamidžić. Reprezentacija.ba

Avaz Sport

27.8.2020

Bosna i Hercegovina ne može se pohvaliti sa previše igrača koji su igrali za Bajern Minhen i Juventus.

Tačnije postoje samo dvojica. Jedan je bio Hasan Salihamidžić, velikan evropskog i bh. fudbala, a drugi njegov sin Nik (Nick) Salihamidžić koji već sa 17 godina danas s uspjehom nosi dres Bajern Minhena U19.

U razgovoru za portal Reprezentacija.ba Salihamidžić junior, koji može igrati za Njemačku, Španiju i BiH, otkrio je kako bi vrlo rado obukao dres Bosne i Hercegovine kojoj je njegov otac udarao temelje i nastavio tamo gdje je on stao. Naravno, na poziciji desnog beka, baš kakvu je igrao i legendarni Brazzo. 

- Vrlo sam ponosan na oca posebno nakon što je pretrpio toliko kritika na početku svog rada 2017. i 2018., ali i 2019. godine. Sada je svima dokazao da nisu bili upravu kada su ga osporavali. Osjećaj je stvarno sjajan, puno smo razgovarali i prije i poslije utakmice. Ne toliko koliko o samom fudbalu, koliko o tome kako nas je učinio ponosnim kao porodicu. Gledati ga kako pravi takav uspjeh bilo je, ponavljam, stvarno sjajno - rekao je Nik Salihamidžić.

Hasan sa sinom Nikom. Reprezentacija.ba

- Fudbal sam počeo trenirati u Juventusu. Kasnije sam još nastupao za Unterhaching, i nakon toga za Bayern. Negdje sa 11 godina sam shvatio da imam kvalitet, te da ću pokušati napraviti veliku karijeru. Sve više sam posvećen fudbalu, pa uz treninge u klubu dodatno radim u teretani kako bih ojačao fizički - ističe Hasanov sin.

Kaže kako još uvijek ide u školu i da slobodno vrijeme najviše provodi s prijateljima iz kluba.

- Osim fudbala moj život i nije toliko zanimljiv. Još uvijek idem u školu ovdje u Minhenu i pred sobom imam završnu godinu. Posvećen sam vrlo fudbalu, pa i slobodno vrijeme provodim sa prijateljima iz tima najviše, posebno sa saigračem Armindo Siebom - dodaje Nik.


- Velika čast za mene bi bila da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i 100% bih prihvatio poziv. BiH je dio mene i moje porodice i osim što bih predstavljao državu, bila bi mi posebna čast da kroz to predstavljam i sve ono što znači moja porodica - kaže Nik.

Hasan Salihamidžić je vjerovatno najzaslužnija osoba zbog koje je Zvjezdan Misimović obukao dres Bosne i Hercegovine, a sada je upravo legendarni Miske taj koji je angažovan u FS BiH da pod zastavu BiH dovede najbolje naše igrače iz dijaspore. Nik Salihamidžić sigurno je jedan od prioriteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.