NOGOMET

Nakon Luke Miletića i Luke Juričića još jedan fudbaler Željezničara negativan na koronavirus

U Haifi pozitivan, u Sarajevu negativan!. Arhiv

Piše: N. D./Sport Avaz

29.8.2020

Nakon prvotimaca Željezničara Luke Miletića i Luke Juričića, koji su prema testovima iz Izraela bili pozitivni na koronavirus, a jučer u Sarajevu negativni, isto se dogodilo danas sa Harisom Hajdarevićem! Naime, Hajdarević je u Haifi dobio pozitivan nalaz testa na koronavirus,, a danas u Sarajevu negativan. 


Miletić, Juričić i Hajdarević su i u ponedjeljak na testovima koji su obavljeni u BiH bili negativni. 


Podsjetimo, UEFA je poslala zvaničnu odluku da se odgođeni susret prvog pretkola Evropske lige između Makabija iz Haife i Željezničara igra ponovo u Izraelu. Utakmica se po odluci treba odigrati do 12. septembra, a klubovi su dužni dogovoriti datum i satnicu.


- FK Željezničar će uložiti žalbu na ovu odluku i još jednom zahtijevati da se utakmica odigra na neutralnom terenu. Podsjetimo, susret je odgođen odlukom Ministarstva zdravstva Izraela, a zbog pet pozitivnih testova koji su obavljeni u Izraelu. Dva od pet članova su danas obavili testiranje u Sarajevu, a testovi su pokazali negativne rezultate. Klub je danas dostavio UEFA-i obavljene testove u proteklih pet dana, saopćeno je iz FK Željezničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.