POLJSKA

Levandovski otvoreno o Zlatnoj lopti

Levandovski: S Bajernom sam osvojio sve što sam mogao i u svim takmičenjima: Bundesligi, njemačkom kupu u Ligi prvaka. Arhiv

Avaz Sport

29.8.2020

Kad je "France Football", jedan od najuglednijih svjetskih nogometnih časopisa objavio da ove sezone neće dodijeliti svoju poznatu nagradu - Zlatnu loptu, mnogi su ostali uvjereni da je to značilo - krađu. Jer, Robert Levandovski (Lewandowski) imao je sve zasluge da u ovoj, koronasezoni ili kalendarskoj godini, kako god, uzme sve nagrade za najboljeg nogometaša svijeta. Bilo bi to prvi puta da Poljak osvaja nagrade, dali FIFA-inu za "Best Playera" ili onu poznatiju koju dodijeljuje francuski list.

Iza savršene sezone napadača Bajerna krije se, jasno, trostruka kruna. Uzeo je popularni Leva njemački Kup i Bundesligu, a šlag na kraju bilo je podizanje evropske titule u Lisabonu. U 47 nastupa postigao je čak 55 golova kroz sva takmičenja, a bio je najbolji strijelac na sva tri "fronta" koja je osvojio. Jednom rječju - savršena sezona. Ali, ona bi mogla ostati neopjevana, zbog izostanka ceremonija.

Levandowski je zbog toga razočaran jer u intervjuu za poljske "Sportowe Fakty" na pitanje kome bi dao Zlatnu loptu za ovu godinu, odgovara: 


- Sebi. S Bajernom sam osvojio sve što sam mogao i u svim takmičenjima: Bundesligi, njemačkom kupu u Ligi prvaka, bio sam najbolji strijelac. Zar ne bi bilo koji nogometaš uvjerljivo osvojio Zlatnu loptu da je postigao sve ono što sam ja uspio tokom ove godine? - postavio je Poljak retoričko pitanje. 

Naravno da bi, prenose SN.


Spomenimo i to da Levandovski neće predvoditi reprezentaciju Poljske na Bilinom polju protiv naše reprezentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.