NION

Sutra žrijeb 2. pretkola Evropske lige: Nositelj samo Zrinjski

Zrinjski i Borac Banja Luka tako će saznati svoje protivnike, kao i pobjednik para Makabi Haifa - Željezničar, koji je smješten među nenosioce

Zrinjski je nosilac i nalazi se u odličnoj poziciji uoči žrijeba 2. pretkola. Zrinjski

Piše: Avaz Sport

30.8.2020

Žrijeb 2. kola kvalifikacija za Evropsku ligu obavit će se sutra (13 sati) u švicarskom Nionu. Zrinjski i Borac Banja Luka tako će saznati svoje protivnike, kao i pobjednik para Makabi Haifa - Željezničar, koji je smješten među nenosioce. 

Duel u Haifi, podsjetimo, nije odigran zbog toga što je pet članova delegacija FK Željezničar bilo pozitivno na koronavirus, a UEFA bi uskoro trebala donijeti zvaničnu odluku o tačnm datumu i satnici nove utakmice koji se mora odigrati do 12. septembra.

Zrinjski je nosilac i nalazi se u odličnoj poziciji uoči žrijeba 2. pretkola. Što se tiče Borca, tim iz Banja Luke nije nosilac, kao ni Željezničar, te bi u 2. kolu kvalifikacija za Evropsku ligu mogao dobiti teškog protivnika poput Milana, Totenhem, Volfsburga, Partizana te Hajduka.

Mogući protivnici Zrinjskog: Kukeši, Servet, Aris, OFI Krit, Ventspils, Olimpija, Linkoln, TSC Bačka, Osijek, Geteborg, Hamarbi, Viking, Bodo Glimt, Progres, Riteriai, CSKA Sofija, Honved, Kaisar, Nefči, Šamrok, B36, Lokomotiv Plovdiv, Botosani, Piast, Hibernijans, Dunajska Streda, Laci, Renova, Teuta, Sfantul, Koleraine, Bala Taun, Lolomotiva Tbilisi i pobjednik susreta Nome Kalju – Mura. 

Mogući protivnici Borca i eventuano Željezničara su:  Totenhem, Bazel, Kopenhagen, Volfsburg, APOEL, BATE, Galatasaraj, Malme, Partizan, Standard, FSCB, Granada, Milan, Randžers, Hapoel BŠ, Rozenborg, Apolon Limasol, Reims, Fehervar, Rio Ave, Dinamo Moskva, Slovan Liberec, Hajduk, Škendija, Kolos, Viljem II, Jablonec, TNS, Leh, Hartberg, Aberdin, Kairat, Žalgiris, Arhus i Mothervil. 

U kvalifikacijama za Evropa ligu igra se jedna utakmica, a mečevi 2. pretkola su na programu su 17. septembra.


Izvlačenje parova 3. kola kvalifikacija za Evropsku ligu, gdje će nastupiti i pravk BiH s Koševa, održat će se 1. septembra u Nionu sa početkom u 13 sati. Sarajevo će biti nosilac...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.