LIJEP GEST

Fudbalski savez BiH donirao školski pribor SOS Dječijim selima BiH

Pomoć socijalno ugroženim porodicama

A. V. / Sport Avaz

Adnan Džemidžić

Foto: FUDBALSKI SAVEZ BIH


Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uručio je danas donaciju školskog pribora za školarce iz SOS porodica i socijalno ugroženih porodica kojima kroz Program jačanja porodica SOS Dječija sela BiH pružaju direktnu pomoć.

Tom prilikom generalni sekretar NFSBiH Adnan Džemidžić sastao se sa Nacionalnom direktoricom SOS Dječijih sela BiH Mirelom Gruenther-Đečević.

- Od srca hvala Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH na značajnoj donaciji SOS Dječijim selima BiH. Mnogo nam znači kada prijatelji i donatori prepoznaju probleme zajednice i kada shvataju važnost obrazovanja u odrastanju djece. Nastava je počela, novi izazovi su pred nama, ali sigurno da će se školarci lakše snaći kada imaju podršku svih nas - izjavila je Mirela Gruenther-Đečević.

- U ime Nogometnog/ Fudbalskog saveza BiH i svih reprezentativaca, u ime svih nas koji volimo djecu iz SOS Dječjih sela BiH, želimo sretan početak škole i neka ovim olovkama budu ispisane najljepše stranice njihovih života - rekao je prilikom posjete Adnan Džemidžić.

Ukoliko želite biti dio kampanje „Nastavi nastavu“ i podržati školovanje djece, možete donirati online ili putem donatorskog žiro-računa kod Raiffeisen banke:

1610000000000011, uz obavezan unos poziva na broj 502021000-030000626-9.

Djeca i dalje trebaju našu pomoć, zato ne dozvolite da se njihovo školovanje zaustavi i pridružite se kampanji #nastavinastavu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na