EKSKLUZIVNO

Hasan Salihamidžić za "Avaz": Gladni smo pobjeda, želimo napraviti još više

Ovdje su zadnji dani bili ludi nakon što smo osvojili Ligu prvaka

Salihamidžić: Veliki udio u stvaranju tima. Arhiv

Piše: Avaz Sport

2.9.2020

I dalje će ostati da samo nije branio za Bajern. Bio je bek, vezni igrač, napadač, radilica na terenu i sve što požele treneri. Hasan Salihamidžić, osvajao je sve kao igrač s Bajernom, a nakon sedam godina suše, jedan je od onih koji je imao značajnu ulogu u novom trofeju Lige prvaka za bavarski klub.


Dio ekipe

Jablaničanin se od ljeta 2017. godine nalazi na funkciji sportskog direktora Bajerna, njegov posao, ispostavilo se perfektno je odrađen. 

U pobjedi nad PSG-om u finalu Lige prvaka, igralo je čak devet igrača čije je dolaske u Bajern dogovorio upravo Salihamidžić, a i trener Hans Dieter Flik (Flick) je posao u Salihamidžićevoj eri. 

- Ovdje su zadnji dani bili ludi nakon što smo osvojili Ligu prvaka. Mogu reći da sam stvarno ponosan da sam dio  ove ekipe. Stvarno sam uživao biti pored terena i gledati kako ekipa pobjeđuje u Ligi prvaka – kaže u izjavi za „Dnevni avaz“ Salihamidžić. 


Dobar plan

Nije baš da su svi uvijek zadovoljni bili njegovim izborom igrača, ali se ispostavilo da je itekako znao šta radi i da ima dobar plan. U pobjedničkom timu Lige prvaka igrali su Korentin Toliso (Corentin Tolisso), Alfonso Dejvis (Alphonso Davies), Leon Gorecka (Goretzka), Serža Gnabri (Serge Gnabry), Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho), Ivan Perišić, Kingsli Koman (Kinglsey Coman) i Niklas Šule (Sule), kao igrači koji su stigli u vrijeme Hasanovog direktorovanja bavarskim velikanom.

Nema sumnje on neće stati, kako nije znao odustati ni na travnjaku dok je bio igrač.

- Mislim da je ovo tek jedan početak. Gladni smo pobjeda, hoćemo da napravimo još više – najavljuje Salihamidžić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.