LIGA NACIJA

BiH večeras gostuje u Italiji, bez bijele zastave u Firenci

Najveći hendikep je neigranje Miralema Pjanića, Bajević debitira na klupi

Reprezentacija BiH: Možemo li do povoljnog ishoda. Arhiv

Piše: Avaz Sport

4.9.2020

Selektor naše reprezentacije Dušan Bajević debitira na klupi. Večeras će na stadionu u Firenci pokušati doći do kvalitetnog rezultata. Problem je svakako izostanak Miralema Pjanića, koji je bio pozitivan na koronavirus, ali to je nešto na šta se nije moglo utjecati, pa je Bajević primoran tražiti alternativu.

Jako zadovoljni

- Cilj nam je da budemo što bolje plasirani. Italija, Poljska i Nizozemska su zahtjevni protivnici i teško je bilo šta prognozirati. Cilj je da ostvarimo što bolji plasman i ostanemo u Ligi A. Vjerujemo u naše igrače i nadamo se da možemo ostvariti rezultate koji nam odgovaraju - rekao je Bajević.

Pred put u Firencu iz našeg stručnog štaba došle su optimistične najave. U Zenici je među igračima vladala odlična atmosfera.

- Igrači su odradili onaj dio koji smo od njih očekivali. Stručni štab je jako zadovoljan s trenutnom formom. S ovim igračima s kojim raspolažemo mislim da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu – rekao je Cviko i potvrdio da su svi igrači zdravi, osim Kovačevića, koji ima malo zategnuće.

On se osvrnuo i na neigranje Pjanića.

Veći izazov

- Pjanić je igrač svjetske klase i on bi nedostajao svakoj ekipi. U ovom momentu je to najveći hendikep što ne igra, ali nadam se da su igrači koji su tu spremni i nadam se da će odgovoriti zahtjevima stručnog štaba i selektora – rekao je Cviko.

Treba naglasiti da je Liga nacija bh. timu veoma bitna kao priprema i utakmice baraža za Evropsko prvenstvo koje slijede.

- Sigurno da nam je veći izazov to što sada igramo u A grupi Lige nacija i mislim da nam je ovo dobra priprema i za kvalifikacije koje nas čekaju sa Sjevernom Irskom. Sigurno da nam dobro dođe bolji protivnik da odigramo dobru utakmicu, nego da igramo protiv nekog slabijeg protivnika, koji nije na nivou Sjeverne Irske - kazao je bh. reprezentativac Zoran Kvržić.

Izabranici Dušana Bajevića će na stadionu Artemio Franchi igrati večeras u 20.45 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.