LIGA NACIJA

Baljić: Mi smo reprezentacija koja mora igrati kao tim

Nekadašnji reprezentativac BiH o utakmici s Italijom

Elvir Baljić. ARHIVA

A. V. / Sport Avaz

4.9.2020

Nekadašnji reprezentativac BiH, Elvir Baljić, bio je gost jutarnjeg programa na N1 televiziji, gdje je govorio o večerašnjoj utakmici s Italijom.

- Poželjeli smo reprezentaciju, igrali smo već dva puta sa Italijom, ovo će biti treći. Prvu smo odigrali dosta dobro, nesretno smo izgubili. Drugi put smo podbacili. Treća sreća i nadam se da će naši igrači dati svoj maksimum - izjavio je Baljić.

On je rekao da su svi svjesni činjenice da je Italija favorit, koja ima odlične igrače, ali da uz borbu i zalaganje BiH može doći do dobrog rezultata.

Hendikep za Dušana Bajevića je neigranje Miralema Pjanića, koji je pozitivan na koronavirus. Otkrio je Baljić koga od pozvanih igrača vidi kao zamjenu za igrača Barcelone.

- Mislim da je teško to. Pjanić je jedan od naših najboljih igrača. Nadam se da ćemo naći adekvatnu zamjenu. Bajević je tu prvi put. Bitno je u kom sistemu ćemo igrati, da li će tu biti Milošević ili Hajradinović. Vidjet ćemo. Momci će dati maksimum, a mi smo reprezentacija koja mora igrati kao tim. Teško se boriti ako svako ne da svoj maksimum.

Baljić smatra da BiH ima dovoljno vremena do mečeva baraža Lige nacija, gdje će u dvije utakmice probati pobijediti i doći do plasmana na Evropsko prvenstvo. 

- Počet će prvenstva, vidjet ćemo kako će igrači igrati u ekipama, da li će biti povrijeđenih. Ne vjerujem da će se nešto sakrivati za te utakmice. Naći će se najbolji tim koji će da ostvari što bolji rezultat.

Nakon Italije u Ligi nacija, BiH na Bilinom polju dočekuje Poljsku, a taj meč na rasporedu je za tri dana. Igrati bez publike je nezgodno, kazao je Baljić, dodavši da svi znaju kolio BiH znači atmosfera na domaćem stadionu.

- Neće biti lako, teško je igrati pred praznim tribinama. Uvijek je poznato kako nam znači atmosfera. Ako ostvarimo dobar rezultat sa Italijom, bit će to veliki moral i uspjet ćemo da se nosimo sa Poljskom.

U baražu, prema njegovom mišljenju, BiH ima šanse, ali kao i svaki meč, sve će zavisiti od igrača.

- Nadam se da ćemo proći dalje. Mislim da nam protivnici odgovaraju, možemo ostvariti pobjedu, onda čekati drugu. Slabih reprezentacija nema. Slovačka je sličnija nama, tehnički su jaki. Imamo Irce, koji imaju tehničkih nedostataka, ali su temperametni, ne popuštaju. Teško je reći ko bi nam odgovarao, ali hajde da prvo pobijedimo tu prvu utakmicu - pa ćemo vidjeti dalje - kazao je za kraj Baljić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.