LEGENDA "VJEČNOG GRADA"

Prije 26 godina: Prvi od 307 Totijevih golova u dresu Rome

Na press konferenciji poslije utakmice je bilo suza, aplauza i pozitivnih kritika na račun Totija

Frančesko Toti. Twitter

Piše: A. M. / Sport Avaz

5.9.2020

Roma je pod vodstvom trenera Karla Maconea (Carlo Mazzone) 4. septembra 1994. godine ugostila Fođu u uvodnoj utakmici sezone. 

Frančesko Toti (Francesco Totti), koji je nekoliko sedmica kasnije napunio 18 godina, s "devetkom" na leđima postigao je svoj prvjenac u dresu "Vučice". 

Toti je snažnim udarcem, koji je čuvara mreže gostiju ostavio bez šansi da interveniše, postigao je vodeći gol za Romu.

Na press konferenciji poslije utakmice je bilo suza, aplauza i pozitivnih kritika na račun Totija. 

Bio je to njegov prvi pogodak u Seriji A nakon što je u dresu Rome debitovao dvije sezone ranije - u pobjedi 0:2 u Breši 28. marta 1993. godine - s nepunih 17 godina.

Godine su prolazile, a ciljevi su postavljani visoko. Vremenom se Toti zlatnim slovima upisao u historiju rimskog kluba, postavši najznačajniji igrač Rome, držeći nekoliko individualnih rekorda kluba, uključujući najveći broj nastupa (786 u svim takmičenjima) i postignute golove (307).

Totijev odnos s Romom poznata je ljubavna priča iz "Vječnog grada" koja će biti ekranizovana dokumentarcem "Moje ime je Frančesko Toti".

Radnja filma, koji će biti premijerno prikazan na Rimskom filmskom festivalu od 15. do 25. oktobra, smještena je u noć uoči povlačenja legendarnog italijanskog reprezentativca.

Con tanta emozione ed orgoglio vi presento questo ultimo progetto, il documentario sulla mia storia. Vi confesso che non...

Posted by Francesco Totti on Subota, 29. August 2020.

On se, s ostalim učesnicima, osvrće na bogatu karijeru, dok se na ekranu prikazuju ključni detalji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.