REPREZENTACIJA

Asmir Begović: Fin je osjećaj biti ovdje nakon dvije godine

Znamo da igramo protiv jednog ozbiljnog, velikog protivnika

Begović: Spreman sam ako selektor odluči. NS BiH

Avaz Sport

6.9.2020

Poslije skoro dvije godine Asmir Begović je ponovo među najboljim bh reprezntativcima.  Bez obzira što je sakupio preko 60 nastupa i dalje osjeća veliku čast i zadovoljstvo biti članom ove ekipe. 

Fin je osjećaj biti ovdje, poželio sam se tog za mene svetog osjećaja a onda, da budem iskren i momaka, kao i ovog ambijenta. Drago mi je što sam ponovo tu, jer mislim da još mogu pružiti dosta reprezentaciji, a i zbog ovih mladih igrača potreban je i neki balans. Mislim da imamo dobru kombinaciju mladih snaga i nekoliko nas strarijih koji možemo da im pomognemo, da se ukope ali i oko treninga i utakmica, oko svega što se od nas očekuje. Drago mi je kad vidim da imaju veliku želju da uče i dokazuju se i da sa respektom prihvataju svaku ideju i sugestiju. Zaista se radi o odličnim momcima. Smatram i da je stručni štab sve ovo dobro organizovao jer imamo odličnu komunikaciju i za sada sve ide u dobrom pravcu, rekao je Begović za zvaničnu stranicu NS BiH.“ 

Begović se osvrnuo na utakmicu sa Italijom.

Odlična utakmica. Cijelo ovo okupljanje je došlo u nezgodnom trenutku, što se tiče priprema. Neki su tek krenuli, neki su duže u trenažnom procesu pa je nezgodno sve to ukomponovati. Ipak, za prvu utakmicu možemo biti zadovoljni. Borbenost tokom svih 90 minuta je bila zaista velika i važno je da smo imali i tu pozitivnu atmosferu na terenu. Kad to postoji uvijek imaš šansi da napraviš rezultat, kazao je bh. golman.

Naravno, svi gledaju prema sutrašnjem ogledu s Poljskom, a Begović je najavio veliku borbu.

- Kao što sam već rekao termin je malo nezgodan, ali isto je i ostalim timovima. Nismo svi 100 posto spremni, a opet moramo pokazati tu želju i borbenost na terenu. Siguran sam da će sutra tako biti a onda će doći do izražaja i naš kvalitet i ostvarićemo ono što želimo.  Znamo da igramo protiv jednog ozbiljnog, velikog protivnika i to će nam dobro doći kako bismo se pripremili za sljedeći mjesec i baraž koji nam je objektivno najvažniji. Ipak, bez obzira na to mislim da će svi koji istrče na teren maksimalno se boriti kako bismo ostvarili dobar rezultat, najavio je Begović i naglasio da želi biti ponovo na golu reprezentacije i da će biti spreman ukoliko tako selektor odluči.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.