ZENICA

Bajević: Nemamo šta izgubiti, idemo na pobjedu

Istakao da u reprezentaciji vlada dobra atmosfera nakon remija u Firenci

Dušan Bajević. NS / FS BiH

Piše: Avaz Sport

6.9.2020

Nakon remija protiv Italije u Firenci u prvom kolu, "Zmajeve" sutra očekuje novi izazov u Ligi nacija.

Reprezentacija BiH sutra će u 20 sati i 45 minuta na stadionu "Bilino polje" u Zenici ugostiti selekciju Poljske.

Na konferenciji za medije pred ovaj meč govorili su selektor Dušan Bajević i reprezentativac Edin Višća.

- Imali smo dosta problema s igračima koji nisu igrali sve utakmice. Neki su počeli trenirati prije 10-15 dana. Na utakmici protiv Italije imali smo nekih povreda koje smo pokušali sanirati. Nadamo se da će svi biti spremni - rekao je Bajević.

Selektor se osvrnuo na utakmicu protiv Italije i istakao da u reprezentaciji vlada dobra atmosfera nakon remija u Firenci.

- Trebamo popraviti neke stvari u odnosu na meč protiv Italije. Trebamo biti odgovorni, a to je obaveza svakog igrača u svakoj utakmici kada igra za reprezentaciju. Imali smo dosta problema s igračima koji nisu igrali sve utakmice. Neki su počeli trenirati prije 10-15 dana. Na utakmici protiv Italije imali smo nekih povreda koje smo pokušali sanirati. Nadamo se da će svi biti spremni. Trebamo dati šansu i drugim igračima, bez obzira na sve, mi ne potcjenjujemo nikoga, pa ni Poljsku, to je odlična ekipa, imaju dobre igrače, kolektivni su, svi skoro igraju vani. Nemamo šta da izgubimo idemo da pobijedimo i da napravimo jedan veliki iskorak - rekao je Bajević.

Na pitanje novinara o izostanku Roberta Levandovskog (Lewandowski) Bajević je naglasio da je to veoma kvalitetan igrač koji pravi prevagu na terenu.

- Bez svakog se može, ali Levandovski je veoma kvalitetan igrač, baš kao i kod nas Džeko koji pravi prevagu na terenu. Velik je to igrač, ali vjerujem da i drugi čekaju šansu da se dokažu, imaju sigurno kvalitetne izmjene u napadu - rekao je Bajević. 

Govorio je i o povredi Seada Kolašinca.

- Kolašinac se oporavlja, ali ne znam hoće li sutra početi utakmicu protiv Poljske. Imamo još nekoliko nedoumica, tako da trenutno ne znam ko će sutra početi utakmicu - zaključio je Bajević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.