LIGA NACIJA

Mirsad Fazlagić za "Avaz": Reprezentacija koja je igrala u Zenici možda je nekih 25 ili 30 minuta ličila na ekipu

Naš tim je u Firenci pokazao svu svoju veličinu - snagu, borbenost i fizičku spremu

Fazlagić. Arhiv

Piše: Avaz Sport

8.9.2020

Legendarni Mirsad Fazlagić ističe da je naša reprezentacija u prva dva kola Lige nacija (Italija 1:1, Poljska 1:2) išla u dva obrnuta smjera.


-  Naš tim je u Firenci pokazao svu svoju veličinu - snagu, borbenost i fizičku spremu, dok je ova reprezentacija koja je igrala u Zenici - da li je bio problem zbog izmjena, možda je nekih 25 ili 30 minuta ličila na ekipu. A ono dalje pokazalo je određeno pravo lice i kvalitet koji mi imamo.


Na pitanje da li je čak sedam izmjena u startnoj postavi - u odnosu na utakmicu protiv Italije, ipak previše, Fazlagić na prvu odgovara:


- Ne znam da li je bilo ili nije... 


Međutim, potom dodaje: 


- Kad sve saberem i oduzmem, mislim da je bilo puno. Jer, nije bilo razloga da se neko čuva zbog snage ili ne znam čega drugog. Sljedeća utakmica sa Sjevernom Irskom je za tačno mjesec, a do tada će se dešavati mnoge stvari. Možda je selektor želio da na licu mjesta upozna sve igrače da bi eventualno u odlučujućim momentima za plasman na Evropsko prvenstvo donio pravilne, trezvene i realne ocjene, zaključio je Fazlagić, nekadašnji kapiten, ali i trener reprezentacije bivše SFRJ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.