LIGA NACIJA

Faruk Hadžibegić iz Luksemburga za "Avaz": Bajević je napravio pametan potez

Hadžibegić. Arhiv

Piše: G. Š./Sport Avaz

8.9.2020

Selektora reprezentacije Crne Gore Faruka Hadžibegića nije zabrinuo domaći poraz našeg državnog tima protiv Poljske (1:2).


- Duško Bajević sprema ekipu za baraž. Mislim da je to i sinoć bio osnovni cilj, rekao je Hadžibegić za "Avaz", te dodao: 


- Evidentno je da tu ima i materijala za budućnost. Jer, nema druge logike da jedan Edin Džeko bude na klupi, a od ranije smo bez Miralema Pjanića. Bez njih dvojice - i Edina Višće koji je također sinoć bio rezerva, to je totalno druga ekipa. Mislim da je Duško napravio pametan potez. Ipak, moramo spremati ekipu za baraž, on je tu ključni - za budućnost bh. fudbala. Samim tim se povlaći i promjena igračkog kadra, mislim na godine naših vodećih igtrača.


Inače, Hadžibegić je trenutno u Luksemburgu, gdje reprezentacija Crne Gore večeras (20.45 sati) igra 2. kolo Lige nacija - grupa C.


-  Zavisim(o) od povrijeđenih igrača. Fale mi četiri fudbalera, ali mi je drago što je sa nama Stevan Jovetić. Međutim, vidjet ćemo koliko dugo može igrati. Velika je prednost što je on tu... S druge strane, Luksemburg u svijetu fudbala više nije autsajder. Ipak, imaju ekipu sastavljenu od internacionalaca... Oni su sada više nego ozbiljna ekipa, jer imaju internacionalno iskustvo - zaključio je Hadžibegić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.