NOGOMET

Rade Bogdanović: Srpski fudbal me podsjeća na pokojnika kojeg nema ko sahraniti

Bogdanović: Nije optimista pred baraž sa Norvežanima. Informer

Avaz Sport

9.9.2020

Nekadašnji napadač Željezničara Rade Bogdanović, koji nakon uspješne igračke karijere živi i radi u Beogradu, razočaran je igrom reprezentacije Srbije u Ligi nacija. Smatra da očajni "Orlovi" samo pukom srećom mogu da izbore plasman na Evropsko prvenstvo. Ističe da je igra reprezentacije Srbije očajna, potpuno bezidejna, ali i da problemi nisu od jučer. 


- Veoma loše smo odigrali utakmice protiv Rusije i Turske. Ne znam da li je razlog tome nedovoljna fizička pripremljenost, duga pauza zbog korone ili nešto treće. Bili smo očajni, tromi i bezidejni. I nije to samo sada, već neko vrijeme tako izgledamo. Srpski fudbal me podsjeća na pokojnika kojeg odvezu u mrtvačnicu, ali nema ko da ga sahrani, rekao je Bogdanović za "Informer".


Najviše ga je razočarao kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov.

- Nama je kapiten i stub odbrane čovjek koji ima 35 godina i koji je odavno trebalo da se povuče. I on je protiv Turske dobio dva žuta kartona i 40 minuta ostavio ekipu da igra oslabljena. Vidjet ćemo poslije Norveške da li ćemo plakati što je igrao u toj utakmici ili što će uskoro da se penzioniše. Realno, u ovoj selekciji jedini lider je Dušan Tadić. Od njega i očekujem najviše, jer bez njegovih lopti ni Mitrović, a ni ostali ofanzivci ne mogu ništa, ističe Bogdanović.

Bivši as sarajevskog Željezničara nije optimista pred baraž sa Norvežanima.

- Iskreno, ne postoji neki valjani razlog za optimizam, iako nada umire posljednja. Trebat će nam mnogo sreće u Oslu, da se pogodi da nam bude dobar dan. Igra se samo jedan meč, ulog je veliki i sve je moguće. Nisu Norvežani fudbalska velesila, niti neko od koga bi trebalo da se plašimo i zaziremo, ali treba biti realan i reći da ovo sada nikako ne izgleda dobro, iskren je Rade Bogdanović.

Podsjetimo, Bogdanović je karijeru počeo u rodnom Sarajevu - u Željezničaru, za koji je debitovao sa 18 godina. Početkom rata odlazi iz Sarajeva i karijeru nastavlja na Dalekom istoku, u Pohang Atomsu iz Južne Koreje. Zatim se seli u Japan u Džef junajted. U ljeto 1997. godine Radomir Antić ga dovodi u Atletiko Madrid. Kasnije je nastupao za holandsku Bredu, Verder iz Bremena, Bilefeld i Al Vahdu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Karijeru je završio 2003. godine...

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.