ENGLESKA

Klop: Liverpul je drugačiji klub od Čelsija

Klop. Arhiv

Avaz Sport

10.9.2020

Menadžer Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) konstatuje da "Redsi" na tržištu ne mogu da se ponašaju kao Čelsi, te da neće potrošiti puno novca u ovom prijelaznom roku. Prvak Engleske je do sada angažovao samo Grka Kostasa Cimikasa (Tsimikas) iz Olimpijakosa za 13.000.000 eura.


- Koronavirus je stvorio neizvjesnost koja je za neke manje važna. Ne možemo preko noći da promijenimo stvari i kažemo da sada želimo da se ponašamo kao Čelsi. Živimo u svijetu neizvjesnosti. Nekim klubovima je manje važno koliko je budućnost neizvjesna jer su oni u vlasništvu država ili oligarha. To je istina – rekao je Klop za BBC. 

Čelsi je angažovao Hakima Ziješa (Ziyech), Tima Vernera (Werner), Kaja Haverca (Kai Havertz) i Bena Čilvela (Chilwell), kao i Tijaga Silvu koji je došao kao slobodan igrač. Liverpul je prošle sezone postao prvak Engleske poslije 30 godina. Prije toga je jednom igrao finale i potom osvojio Ligu prvaka.

– Mi smo postigli uspjeh time što smo klub kakav jesmo. Liverpul je drugačiji klub – kazao je Klop i istkaao da je koncentrisan na poboljšanju igrača koje već ima u timu umjesto dovođenja novih. 

– Uvijek želimo da poboljšamo tim, a za to postoje različiti načini. Jedan način je dovođenje novih igrača, a drugi je da radimo zajedno, napredujemo i ispravljamo stvari u kojima nismo dobri. To je fudbal. Niko ne želi da priča o treninzima, samo o transferima – rekao je Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.