ENGLESKA

Klop: Liverpul je drugačiji klub od Čelsija

Sport Avaz

Klop

Foto: Arhiv


Menadžer Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) konstatuje da "Redsi" na tržištu ne mogu da se ponašaju kao Čelsi, te da neće potrošiti puno novca u ovom prijelaznom roku. Prvak Engleske je do sada angažovao samo Grka Kostasa Cimikasa (Tsimikas) iz Olimpijakosa za 13.000.000 eura.

- Koronavirus je stvorio neizvjesnost koja je za neke manje važna. Ne možemo preko noći da promijenimo stvari i kažemo da sada želimo da se ponašamo kao Čelsi. Živimo u svijetu neizvjesnosti. Nekim klubovima je manje važno koliko je budućnost neizvjesna jer su oni u vlasništvu država ili oligarha. To je istina – rekao je Klop za BBC. 

Čelsi je angažovao Hakima Ziješa (Ziyech), Tima Vernera (Werner), Kaja Haverca (Kai Havertz) i Bena Čilvela (Chilwell), kao i Tijaga Silvu koji je došao kao slobodan igrač. Liverpul je prošle sezone postao prvak Engleske poslije 30 godina. Prije toga je jednom igrao finale i potom osvojio Ligu prvaka.

– Mi smo postigli uspjeh time što smo klub kakav jesmo. Liverpul je drugačiji klub – kazao je Klop i istkaao da je koncentrisan na poboljšanju igrača koje već ima u timu umjesto dovođenja novih. 

– Uvijek želimo da poboljšamo tim, a za to postoje različiti načini. Jedan način je dovođenje novih igrača, a drugi je da radimo zajedno, napredujemo i ispravljamo stvari u kojima nismo dobri. To je fudbal. Niko ne želi da priča o treninzima, samo o transferima – rekao je Klop.

Više o temi Jirgen Klop

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na