ENGLESKA

Iskusni golman se požalio na trenera, tretira nas kao pse

Svakog dana puzimo na terenu kada je trening gotov

Foster: Nema pohvala. Twitter

Avaz Sport

10.9.2020

Iskusni golman Votforda, Ben Foster (37), otkrio je da vjerovatno nikada u svojoj dugoj karijeri nije imao teže pripreme nego što je to slučaj pod komandnom palicom novog menadžera kluba, Vladimira Ivića.

"Stršljenovi" su prošle sezone ispali iz Premijer lige, ali žele da se ekspresno vrate u nju. Prvi meč u toj misiji imat će već u petak, kada će na otvaranju Čempionšipa dočekati Midlzbro, a idejni vođa će im biti srbijanski trener. 

- Veoma je konzervativan kada je davanje pohvala u pitanju. Nije taj tip čovjeka koji će staviti ruku oko tebe i razgovarati sa tobom u smislu: Kako si, kako je tvoja porodica? Veoma je direktan i veoma sretan kada uspije da podigne ljude na stvarima na kojima nisu dovoljno vrijedno radili. Na treninzima, trčimo kao psi. Svakog dana, puzimo na terenu kada je trening gotov. Ali, to je sve zbog nevjerovatno zbijene sezone i da bi mogli da ostanemo spremni i da održimo nivo fizičke spreme na visokom nivou, rekao je nekadašnji engleski reprezentativac za "Guardian".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.