LIVERPUL

Henderson poklonom oduševio Lovrena: Riječi nisu potrebne, možda pokoja suza

Nemoguće je misliti o Liverpulu bez tebe i još nisam prihvatio činjenicu da se nećeš vratiti - napisao je Henderson

Henderson i Lovren. Agencije

Avaz Sport

10.9.2020

Kapiten Liverpula Džordan (Jordan) Henderson poslao je nekadašnjem saigraču Dejanu Lovrenu repliku šampionskog pehara Premijer lige i emotivnu poruku.

Hrvatski fudbaler napustio je Liverpul nakon osvajanja titule i prešao u redove ruskog prvaka Zenita.

- Nemoguće je misliti o Liverpulu bez tebe i još nisam prihvatio činjenicu da se nećeš vratiti. Bio si važan dio našeg tima i pomogao si nam da dođemo na nivo na kojem se nalazimo. Čak i u vremenima kada ti je bilo teško, bio si tu za sve ostale. Nikada neću zaboraviti podršku koju si mi pružio. I ti si uvijek bio 'kapiten', nije ti bila potrebna traka - poručio je Henderson u pismu.

Dodao je da se svaki igrač, bez obzira na to odakle je došao, sprijateljio s Lovrenom. 

- To je nevjerovatna ljudska osobina. Već mi nedostaješ, iako svakog trena očekujem da se pojaviš. Nadam se da shvataš koliko cijenimo sve što si učinio za ovaj klub i tim. Ne mogu dovoljno da ti zahvalim i uvijek ću biti tu za tebe i tvoju porodicu. Sretno u budućnosti, znaj da i dalje imaš braću u Liverpulu, šta god da ti treba - napisao je Henderson.

Lovren je uzvratio lijepim riječima:

- Hvala, kapitenu! Riječi nisu potrebne...možda pokoja suza. Blagoslovljen sam nevjerovatnim iskustvom koje sam stekao s tobom. Sretno u narednoj sezoni i hvala na divnom poklonu - napisao je Lovren.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.