PREMIJER LIGA BIH

Borac gostuje na Koševu, Sarajevu uloga favorita

Derbi kola

Detalj s posljednje utakmice na Koševu: Ahmetović strijelac za pobjedu Sarajeva. FK SARAJEVO

Piše: A. V. / Sport Avaz

11.9.2020

Aktuelni šampion naše države Sarajevo večeras u derbiju 7. kola M:tel Premijer lige BiH dočekuje ekipu Borca.

Borac je nakon šest odigranih mečeva vodeći na tabeli s 12 osvojenih bodova, dok je Sarajevo treće s 11, ali i utakmicom manje.

Bordo tim večerašnji meč dočekuje nakon pobjede u Bijeljini protiv Radnika (0:2), a njegov trener Vinko Marinović nada se dobrom susretu.

- Poslije pauze čeka nas derbi susret protiv Borca koji je prvi na tabeli, sa ekipom koja ima dosta iskusnih igrača i koja nije puno mijenjala sastav u odnosu na prošlu sezonu. Međutim, bez obzira na to mi smo radili dosta dobro u pauzi, uspjeli smo se odmoriti i kvalitetno pripremiti za Borac i ovaj dio takmičenja. Imamo drugi ciklus koji će biti dosta zahtjevan. Momci su radili kvalitetno i imamo mnogo samopouzdanja pred ovu utakmicu i nadam se da ćemo odigrati dobar susret sutra - rekao je Marinović.

Optimisti su i u timu iz Banje Luke, koji je u prošlom kolu slavio domaću pobjedu nad Krupom (3:1).

- Kada je derbi, sve je moguće. Ko ima kakve rezultate, tradiciju... o tome ne želim da pričam. Sarajevo je klub za respekt. Trener Vinko Marinović, moj prijatelj, bivši igrač i saigrač, sada ljuti protivnik, nema poraz u prvenstvu i to treba naglasiti. Čeka nas težak zadatak, ali u tome je draž fudbala. Tokom reprezentativne pauze dobro smo radili i vjerujem da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Nakon dva poraza u derbijima protiv Željezničara i Širokog Brijega, idemo praktično kompletni i uvjeren sam da na Koševu možemo ostvariti rezultat koji nas ostavlja na prvom mjestu - istakao je Jagodić.

Posljednji duel ove dvije ekipe na Koševu odigran je u septembru prošle godine, kada je za minimalnu pobjedu bordo tima (1:0) pogodio Mersudin Ahmetović.

Sarajevo je potom u februaru gostovalo u Banjoj Luci i slavilo s 0:2 golovima Benjamina Tatara.

Treba reći i da je Borac bez pobjede u Sarajevu od 2015. godine i susreta četvrtfinala Kupa BiH, kada je bilo 1:2.

Kladionice u večerašnjem meču daju prednost Sarajevu. Kvota na njegovu pobjedu prema Mozzart Betu je 1.85.

Ostale kvote pogledajte ovdje.

Susret između Sarajeva i Borca igra se večeras od 20:00 sati, a sudit će ga Elvis Mujić iz Banovića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.