LJUBAV PREMA KLUBU

Gračanlije koje žive za bordo boju

Smajo Smajlović cijelu kuću ofarbao u bordo boju, a motocikl Ferika Dizdarevića s grbovima FK Sarajevo

Kuća Smaje Smajlovića. Avaz

Piše: H. Čalić / Avaz.ba

12.9.2020

Da navijačke strasti još itekako ima u Bosni i Hercegovini, bez obzira na slab kvalitet nogometa, dokaz su i Gračanlije Ferik Dizdarević, Ibrahim Bešić i Smajo Smajlović.

Sva trojica su navijači FK Sarajevo i kažu da žive za bordo boju.

Dizdarević je osam godina nosio dres malonogometne reprezentacije BiH i bio njen kapiten, a danas živi u Sokolu kod Gračanice. Simboli na njegovom motociklu, govore da je navijač Sarajeva i to malo "žešći".

Kaže da mu je sinoćnja pobjeda protiv Borca draga.

- Naravno da sam navijač Sarajeva. Bio i ostao. Uskoro ću na motocikl učvrstiti i zastavu najdražeg kuba, neka se vidi „iz aviona“ ko je u Gračanici najbolji fan Sarajeva - kaže Ferik kojem je mocikl u bordo bojama.


Dizdarević: Motocikl u znaku FK Sarajevo. Avaz

Penzioner Ibrahim Bešić unuku Nedimu je sagradio mini igralište na kome nogomet igraju djeca iz komšiluka. Uslov je bio da se na ulazu u igralište postavi bordo zastava. Ko god prođe ovim putem baci oko i odmah mu je jasno za koga navija vlasnik igrališta.



Ibrahim Bešić unuku Nedimu je sagradio mini igralište. Avaz

Navijač Sarajeva Smajo Smajlović je ipak najvatreniji. Kao izbjegica u Gračanicu je stigao iz Kotor Varoši. Sagradio je veliku kuću i cijelu je ofarbao u bordo boju. Prozore, vrata, stepenište, ogradu, oluke, stolove.


Smajlović: Sve što se u ruke može uzeti je bordo boje. Avaz


Sve što se u ruke može uzeti je bordo boje. Utakmice je nekada u bivšoj Jugoslaviji pratio putujući vozom, danas automobilom. Ima slike sa najpoznatijim nogometašima skoro svih generacija kluba sa Koševa. Ne treba ga ni pitati koliko je sretan zbog sinoćnje pobjede Sarajeva, jer je to šansa da na Koševo stigne titula prvaka BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.