ENGLESKA

Šefild više nema "hobotnicu" Hendersona: Tinejdžer Silva debituje za "Vukove"

Šefild junajted večeras prema kladionici Mozzart nije favorit. Arhiv

Avaz Sport

14.9.2020

Premijer liga Engleske se vratila. Šampion Liverpul se namučio protiv Lidsa u subotu, Arsenal je sigurno slavio u komšiluku protiv Fulama, dok je Totenhem neprijatno iznenadio porazom na svom terenu od Evertona... 


Danas su na programu dva meča premijernog kola. U prvoj utakmici dana (19 sati ) Šefild junajted na svom Bramal Lejnu dočekuje portugalsku koloniju iz Vulverhemptona. Oba tima su imala odličnu prošlu sezonu. Dan prije prvog meča u Premijer ligi menadžer Vulverhemptona Nuno Espirito Santo potpisao je novi, trogodišnji ugovor. On je u redovima "Vukova" od 2017. godine, uveo ih je u Premijer ligu, a prošle sezone je bio sedmi.

Očekuje da u Šefildu debituje najskuplje pojačanje, osamnaestogodišnji tinejdžer iz Porta Fabio Silva, koji je plaćen 40.000.000 eura ovog ljeta. Španac Džoni se ozbiljno povredio i neće ga biti nekoliko mjeseci na terenu. Elder Košta (Lids, 17.700.000 eura, otkup pozajmice) i Met Doerti (Totenhem, 16.800.000 eura) napustili su "Vukove" ovog ljeta.


Za Šefild su na startu prošle sezone svi govorili da će se ekspresno ispasti iz engleske elite, ali je na kraju bio deveti i dugo bio pretendent za Evropu. Golman Din Henderson, koji je blistao prošle sezone, vratio se u Mančester junajted. Njegova zamjena bit će Aron Ramzdejl, plaćen čak 20.500.000 eura Bornmutu.


Novajlije ovog ljeta su i Maks Lav (Derbi, 3.850.000 eura), Džejden Bogl (Derbi, 3.850.000 eura), Oliver Burk (VBA), Itan Ampadu (Čelsi, pozajmica) i Ves Foderingem (Glazgov Rendžers, bez obeštećenja).  Osim odličnog čuvara mreže Hendersona, klub je napustio i Panajotis Retsos, ali i naš Muhamed Bešić koji se vratio sa posudbe u everton. Panajotis se vratio u Bajer iz Leverkuzena. Teško će ekipa iz Šefilda da ponovi prošlosezonskii uspjeh. Svi će sad ozbiljnije da shvate devetoplasirani tim Premijer lige prošle sezone. 

Šefild je na Bramal Lejnu pobijedio "Vukove" sa 1:0 prošle sezone i to golom Džona Egana u poslednjim trenucima meča, dok je u Vulverhemptonu bilo bez pobjednika – 1:1. Prema kladionici Mozzart, kvota na pobjedu Šefild junajteda je 3.30, a Vulverhemptona 2.55. Ostale kvote pogledajte ovdje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.