SVJESTAN GREŠKE

Toni Lajstner uputio izvinjenje nakon incidenta s navijačem Dinamo Drezdena

Kad su se strasti smirile shvatio je kakvu je glupost napravio

Toni Lajstner. Yahoo

Avaz Sport

15.9.2020

Dinamo iz Drezdena ubjedljivo je na svom "Rudolf Harbig" stadionu savladao HSV sa 4:1 i izbacio ga iz Kupa Njemačke, ali se nakon zaslužene pobjede domaćih mnogo više govori o incidentu koji se dogodio poslije utakmice.

Toni Lajstner (Leistner), fudbaler HSV-a prekinuo je davanje izjave novinarima, prišao jednom navijaču Dinama, uhvatio ga objema rukama i oborio na zemlju. Zaštitari su brzo reagovali i odgurnuli nervoznog fudbalera.

Riječ je o bivšem fudbaleru Dinama, koji je rođen u Drezdenu. Nije mogao podnijeti provokacije navijača i odreagovao je veoma ružno zbog čega ga sigurno očekuje rigorozna kazna.

Kad su se strasti smirile shvatio je kakvu je glupost napravio.


- Izvinjavam se zbog svog neprimjerenog ponašanja i mogu samo da obećam da se ovo više nikad neće ponoviti, bez obzira kakve mi uvrede u budućnosti budu upućivali - napisao je Toni Lajstner na Instagramu i dodao: 

- Vrijeđali su me s tribina poslije utakmice u mom rodnom gradu. To obično mogu da podnesem. Ali ovo su bile najgore uvrede, koji su se odnosile na moju porodicu, suprugu i kćerke. Jednostavno, eksplodirao sam - rekao je Lajstner.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.