OLIMPIK

Selimović: Nekoliko standardnih igrača neće igrati protiv Sarajeva

Selimović: Poznajem veoma dobro ekipu Sarajeva. Arhiv

Piše: Avaz Sport

15.9.2020

Fudbaleri Olimpika sutra (16.30 sati) će na stadionu Otoka dočekati Sarajevo, u zaostaloj utakmici 4. kola m:tel Premijer lige BiH.


- Poznajem veoma dobro ekipu Sarajeva, rekao je šef stručnog štaba Olimpika Esad Selimović, nekadašnji igrač i trener Sarajeva, te dodao:

 

- Znam da se radi o kvalitetnoj ekipi i tako ćemo mi postaviti svoju igru, na osnovu ekipe Sarajeva, koja ima stvarno kvalitetne igrače i trenutno se nalaze u dobroj formi.  Nekoliko standardnih igrača neće igrati protiv Sarajeva. Ne, ne umanjem kvalitete ovih igrača koji će početi utakmicu, niti tražim alibi, ali jedini problem je što je malo vremena da išta uradim, jer nam faktički nedostaje pola ekipe. Vidjet ćemo na terenu šta će se dešavati. 

Poslije utakmice sa Sarajevom "Vukovi" gostuju u Bijeljini. 


- Ovi igrači koji imaju kartone već praktički odmaraju i oni će biti spremni za subotu. Nadam se da će nas povrede zaobići i da ćemo kompletni dočekati naredni susret, zaključio je Selimović.


Važna pobjeda

Trener Olimpika ističe da je njegov tim u prošlomm kllu ostvario izuzetno bitna pobjeda nad Veležom.

- Poslije pet poraza, pobjeda nad Veležom je igrače digla na psihološkom planu, što je najvažnije, jer je u njhovim glavama bio izgubljen taj pobjednički mentalitet i samopouzdanje. Sada smo uspjeli djelimično da se vratimo i nadam se da ćemo u narednim susretima izgledati sve bolje i bolje, rekao je Selimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.