EVROPSKA LIGA

Ziljkić: Kući možemo svakoga da pobijedimo, pa i Mančester

Prvotimac Borca pun samopouzdanja

Almedin Ziljkić. MONDO.BA

Piše: A. V. / Sport Avaz

16.9.2020

Uz trenera Vladu Jagodića, sutrašnju utakmicu drugog pretkola Evropske lige s Rio Aveom najavio je i prvotimac Almedin Ziljkić. 

- Drago mi je što se igra jedna utakmica i to na našem terenu. Mislim da treba da izađemo čvrsto na teren, a ne kao što je bilo u meču sa Sutjeskom, kada je bio evidentan grč, počev možda i od mene. Moramo da odigramo najbolje što možemo, da ponovimo prvo poluvrijeme iz meča sa Sarajevom, a iskren da budem, puno me taj Rio Ave i ne zanima. Mi igramo kod kuće, tu možemo svakoga da pobijedimo, da dođe Mančester sutra, možemo i protiv njih. Svaka čast i Rio Aveu, ali mislim da sutra nemaju šta da traže ovde. Mi smo spremni i psihički i fizički da sutra zapišemo naša imena u istoriji Borca, ova utakmica može da preokrene sezonu. Mi imamo tim za vrh tabele, imamo 'glavu i rep' i ne smiju da nam se potkradaju greške - poručio je Ziljkić i nastavio:

- Da ne budem pogrešno shvaćen, respektujem Rio Ave, znam za koga igram, već godinu i po sam tu, od Prve lige Republike Srpske do Evrope. Ne mogu da vjerujem da mi, Borac Banjaluka, treba da se bojimo nekog Rio Avea. Ako se taj Rio Ave ne boji nas, ne treba ni mi njih. Nažalost, nema navijača, tek onda Portugalci ne bi imali nikakve šanse. Ne mogu da vjerujem u priču da ova utakmica nije bitna, kao prošli smo Sutjesku i to je to. Meni je najbitnija svaka naredna utakmica, pa makar bila i prijateljska, a ne evropska kao što je ova.

Susret između Borca i Rio Avea igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci s početkom od 20:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.