NOGOMET

U Dinamu vjeruju da će do kraja mjeseca riješiti "slučaj Hajrović"

Hajrović: Već mjesec i po u drugoj ekipi Dinama. Arhiv

Avaz Sport

17.9.2020

Ivo Pinto otišao je jednogodišnju posudbu iz zagrebačkog Dinama u Rio Ave, Fransua Mubandže (Francois Moubandje) u Alanjaspor, Mario Ćuže i Marko Đira u Lokomotivu, Sandro Kulenović mogao bi u engleski Barnsli, na odlasku je Antonio Marin, već ranije je Roko Baturina otišao u mađarski Ferencvaroš...

Malo-pomalo Dinamo rješava problem viška igrača, onih koji su bili u kadru prve ekipe, ali trenutno nisu u prvom planu. Još su ostala dvojica čija bi sudbina trebala biti poznata uskoro, najkasnije do kraja prijelaznog roka. Radi se o Izetu Hajroviću i Atiemven (Iyayi Atiemwen).


- Hajrović je, podsjetimo, početkom sezone prebačen u drugu ekipu, sad je tamo već mjesec i po dana, još uvijek je službeno igrač Dinama. Ugovor ‘curi’, plaća sjeda na račun, teoretski može tako još neko vrijeme, jer Hajrović ima ugovor s Dinamom do kraja 2021. godine, no jasno je da to nikako ne može trajati vječno, pišu zagrebačke Sportske novosti.


U Maksimiru rade na tome da se pronađe rješenje, ponuda i upita za Hajrovića, navodno, ima nekoliko, uglavnom je odluka na njemu samome da pronađe najbolju opciju za sebe. U Dinamu vjeruju da će već do kraja mjeseca riješiti i ‘slučaj Hajrović’. 


A što je s Atiemvenom, gdje je on nestao? Jedan od najskupljih Dinamovih promašaja, Gorici su Modri za njega platili više od dva milijuna eura, trenutno je ni na nebu ni na zemlji. Nakon što mu je istekla posudba u Lokomotivi, na Kajzerici su mu se zahvalili na saradnji, a u Dinamu je očigledno izvan svih planova.  Vuče i jednu ozljedu, zbog koje već sedmicama ne trenira, pitanje je kad će opet i početi...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.