EURO 2022

Hurem: Velika utakmica i značajno iskustvo za naš mladi tim

Hurem: Bez obzira na rezultat, moram čestitati svojim igračicama. NSBiH

Piše: Avaz Sport

18.9.2020

Nakon kvalifikacione utakmice Bosna i Hercegovina - Danska 0:4, u kojoj je ženska „A“ reprezentacija naše zemlje poražena sa 0:4, selektorka Samira Hurem je izjavila:

- Bez obzira na rezultat, moram čestitati svojim igračicama. Dale su sve od sebe. Svi smo imali priliku da vidimo o kakvoj se ekipi radi kad je Danska u pitanju. One su bile apsolutni favoriti pred ovaj meč, a nama je nedostajalo puno bitnih igračica. Međutim, ove što su igrale su pružile svoj maksimum i vidjelo se da na neke mlade igračice možemo računati. Da smo bili kompletni možda smo se mogli nadati boljem rezultatu, ali u svakom slučaju ovo je velika utakmica i značajno iskustvo za mladi tim koji smo imali na raspolaganju, ističe Samira Hurem.


Najavila je i naredni kvalifikacioni meč.

- Imamo dovoljno vremena da se spremimo za meč sa Italijom u utorak. Mlade igračice će dobiti priliku da steknu još jedno novo iskustvo i da se dalje razvijaju. Mi ćemo dati sve od sebe i pokušati da iznenadimo. Očigledno da je velikim ekipama bitno da pobjeđuju i sigurno da će i Italija u doći ovdje u najjačem sastavu, zajključila je selektorka naše reprezentacije.

Meč BiH - Italija na programu je 22. septembra u 16:00 sati u Trening centru NSBiH u Zenici.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.