NJEMAČKA

Robert Levandovski optužen za utaju poreza i višemilionsku pronevjeru

Levandovski. Arhiv

Avaz Sport

18.9.2020

S nemalim brojem sve redom vrlo ozbiljnih optužbi susreo se Robert Levandovski (Lewandowski). Ne optužuju ga defanzivci ostalih klubova za to da neumoljivo rešeta njihove mreže, već ga za pronevjeru novca optužuje njegov bivši menadžer Cezar Kučarski (Kucharsky).

Ima poljski napadač i svoju tvrtku "RL Management" preko koje je, kako tvrdi dotični, Levandovski oprao nekoliko miliona eura. Kaže i kako sve može dokazati, a njemački mediji idu još korak dalje. "Spiegel" tvrdi da je Leva izbjegao i plaćanje poreza u Njemačkoj, i to u višemilionskom iznosu. 


Problemi nogometaša s porezima u svijetu nisu nikakva novost, ali treba vidjeti kako će inače vrlo rigorozne i oštre njemačke vlasti reagirati ako se pokaže da jedan od najboljih nogometaša svijeta nije plaćao porez.


Kučarski optužuje Levandovskog da je iz svoje gore spomenute agencije izvukao nekoliko miliona eura, te da su on i njegova supruga Ana na račun firme putovali po svijetu. Kučarski od Levandovskog traži devet miliona eura kompenzacije za njihovu saradnju, a ovaj tvrdi da ga bivši menadžer maltretira i uznemirava.

Njemačke su vlasti najavile istragu, tek je za vidjeti što će se dalje događati. Naravno, za neplaćanje poreza i pronevjere moguća je i zatvorska kazna, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.