PREMIJER LIGA BIH

Željo protiv Krupe, Mladost dočekuje Velež, a u Bijeljini se sastaju Radnik i Olimpik

Utakmica iz Doboja kod Kaknja neće biti u direktnom TV prijenosu, a ostale dvije će biti

Željezničar u 20 sati dočekuje Krupu. FK ŽELJEZNIČAR

Avaz Sport

19.9.2020

Tri utakmice osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će odigrane danas. 

Današnji program otvorit će Mladost i Velež utakmicom u Doboju kod Kaknja, a koja počinje u 1630 sati.  Mladost je seriju od dvije pobjede prekinula u prošlom kolu u Mostaru, a dobrim rezulatima ne može pohvaliti ni Velež, koji u tri meča nemaju pobjedu. 

Utakmica iz Doboja kod Kaknja neće biti u direktnom TV prijenosu, a ostale dvije će biti. 

Željezničar u 20 sati dočekuje Krupu, bez Aleksandra Kosorića i Siniše Stevanovića. Gosti su poslije poraza od Slobode u prošlom kolu zamijenili trenera. Zorana Marić naslijedio je Velimir Stojnić. Klub je angažirao i nekadašnjeg člana Željezničara Muamera Svraku. 

Željezničar ima ulogu favorita, ali nakon poraza protiv Mladosti, jedinog dosadašnjeg u prvenstvu, Plavi će dosta opreznije ući u dvoboj. 

U istom terminu u Bijeljini se sastaju Radnik i Olimpik.

Radnik je jedina ekipa bez pobjede u eliti, a za negativnu seriju trener Slavko Petrović "kune" težak raspored. Olimpik sigurno u Bijeljinu ne ide s bijelom zastavom. Vrijedi istaknuti i da su gosti imali manje vremena za pripremu utakmice, jer su u ponedjeljak igrali mali gradski derbi sa Sarajevom, u kojem su poraženi 3:1. 

Poslije sedam kola lider prvenstva je Sarajevo sa 17 bodova. Slijedi Željezničar sa 15 osvojenih bodova i utakmicom manje, dok Tuzla City na trećem mjestu ima 13 bodova. 

Na začelju su Radnik i Krupa sa po četiri boda i Olimpik sa tri boda na kontu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.