PREMIJER LIGA BIH

Velež odnio sva tri boda s gostovanja Mladosti

Prvi gostujući trijumf "Rođenih"

Velež upisao prvu gostujuću pobjedu. Avaz

A. M. / Avaz.ba

19.9.2020

Fudbaleri Veleža ostvarili su prvu gostujuću pobjedu ove sezone. „Rođeni“ su bili bolji od Mladosti rezultatom 1:2 u prvoj utakmici 8. kola Premijer lige BiH.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su domaći fudbaleri već u trećoj minuti. Nakon centaršuta Enesa Alića, Nedim Hadžić je iz neposredne blizine prebacio gol gostiju.

Tri minute kasnije prečka je bila saveznik domaćih. Slaviša Radović je šutirao iz slobodnog udarca sa 20-ak metara i pogodio prečku.

Novu priliku gosti su imali u 17. minuti kada je nakon lijepe akcije Fejsal Mulić šutirao preko gola.

Mladost je mogla do vodstva u 35. minuti. Amer Hiroš je nakon greške odbrane gostiju sa 10 metara šutirao pravo u Adnana Bobića.

U sljedećem napadu sviran je penal za goste nakon što je Marko Žulj igrao rukom u kaznenom prostoru. Fejsal Mulić je preuzeo odgovornost i pogodio za 0:1.

Mladost je u drugom dijelu svim silama krenula u napad što je gostima ostavilo dosta prostora da iz kontri pokušaju postići drugi gol.

Samir Radovac je u 61. minuti lijepim potezom iz igre izbacio dva fudbalera Mladosti, šutirao, ali je Bobić sjajnom paradom zaustavio njegov udarac.

Minutu nakon neiskorištene šanse gostiju domaći su mogli do izjednačenja kada je Anes Vazda pogodio prečku.

Mladost je dobru igru u drugom dijelu krunisala golom u 63. minuti. Miloš Nikolić je odbijenu loptu nakon pokušaja Hadžića pospremio u mrežu za 1:1.

Velež je do novog vodsta došao u 78. minuti. Mulić je pogodio prečku, a Radovac pogodio za 1:2.

Nikolić je u 87. minuti imao priliku da ponovo poravna rezultat, ali se sjajnom intervencijom istakao Bobić.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa su Mostarci tako došli do prve gostujuće, a ukupno druge pobjede u dosadašnjem dijelu sezone.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.