HRVATSKA

Zoran Mamić: Nenad Bjelica destabilizira Dinamo

Mamić: To nije fair prema tim dečkima. Jutarnji list

Avaz Sport

20.9.2020

U velikom nedjeljnom intervjuu za Sportske novosti trener kluba iz Maksimira Zoran Mamić dotaknuo se i veze Dinamovih igrača s Nenadom Bjelicom (bivši trener Dinama,a sadašnji Osijeka).

Smeta li vam sad veza igrača s Bjelicom, koja je, očito, još uvijek čvrsta?

- I da i ne. Neosporno je da je on bio njihov trener, imaju odličan odnos. I ja se čujem s bivšim igračima, zašto se ne bi čuli, ja nemam s tim problema. Ali nije korektno da on to izjavljuje u novinama i to je pokušaj destabilizacije, rekao je trener Dinama.


Destabilizira Dinamo?


- Siguran sam. Jer on je vrlo pametan, radi na svom marketingu i treba mu čestitati. Ali to nije fair prema tim dečkima. Recimo, postoji neki navijač, huligan koji je reći: “Glupane, što to radiš sa suparničkim trenerom?” To je vaš intimni odnos, zašto to isticati i stavljati igrače u neugodan položaj? Zamislite da sam ja, recimo, ljut na Nenu i možda sad ja zato što se Dilaver čuje s njim, ili Ademi, Moro... ja ga neću staviti u momčad. Ima sujetnih trenera.

Neće to raditi?

- Pokazao sam da to ne radim, ali nije pošteno prema igračima. Izbjegavao sam biti u medijima, pogotovo da se ne bi potencirao taj rivalitet, iako on ne postoji. Nikad mu se nisam miješao, govorio tko će igrati, tko neće. Bio je onaj nesporazum oko Olma i od toga se napravila fama. Ja štitim interese Dinama, to mi je posao. Pa nije Joško Gvardiol napravio 22 milijuna, već status Dinama, naravno, on uz svoju kvalitetu, koja je neosporna. Ali potencira se da je Dinamo bez nekoga ona stvar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.