PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo trijumfom na Tušnju nastavilo niz nepobjedivosti

Bordo tim bolji od Slobode u derbiju 8. kola

FK Sarajevo. AVAZ

Piše: A. M./ Avaz.ba

20.9.2020

Fudbaleri Sarajeva u derbi susretu 8. kola Premijer lige BiH savladali su Slobodu na Tušnju rezultatom 2:3.

Sadržajno prvo poluvrijeme donijelo je tri gola. Gosti su do vodstva došli u 26. minuti kada je Matijas (Matthias) Fanimo odličnim solo prodorom iz igre izbacio nekoliko fudbalera Slobode i sjajno pogodio za 0:1.

Tuzlaci su izjednačili u 42. minuti. Emir Jusić je nakon greške golmana Sarajeva Elvisa Džafića poravnao rezultat.

Dvije minute kasnije Mersudin Ahmetović je iskoristio nepažnju odbrane domaćih i postigao gol za novo vodstvo Sarajeva 1:2.

Na otvaranju drugog dijela domaći su mogli do gola. Fedor Predragović je u 48. minuti odlično šutirao s distance, a Džafić fantastičnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Veliku priliku za treći gol gosti su imali u 62. minuti kada je Amar Rahmanović odličnim pasom iza leđa domaće odbrane proigrao Fanima koji se na pet metara našao sam pred golmanom domaćih i šutirao preko gola.

Pitanje pobjednika riješeno je u 77. minuti. Fanimo je na 20-ak metara od gola domaćih presijekao pas fudbalera Slobode, ušao u šesnaesterac i postigao novi gol za 1:3.

Sarajevo se ovom pobjedom učvrstilo na liderskoj poziciji s pet bodova više od drugoplasiranog Željezničara koji ima utakmicu manje.

Poraz Tuzlaka ublažio je Dženis Beganović koji je u 89. minuti postigao gol za konačnih 2:3.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.