TRANSFERI

Izgledalo je da je sve gotovo, Željo ostao bez skoro 800 hiljada KM

Džeko po svemu sudeći ostaje u Romi

Džeko: Izvjestan ostanak u Romi. Arhiv

Piše: N. D. / Avaz.ba

21.9.2020

Luis Suarez novi je igrač Atletiko Madrida, a to znači da će jedan napadač moći krenuti iz kluba. Radi se o Alvaru Morati, a njegov novi klub će biti Juventus, pišu sada Italijani.

Prema najnovijim informacijama koje donosi "TMW" Morata će već sutra ujutro stići u Torino gdje će obaviti ljekarske preglede, a u Juventusu će igrati kao posuđen igrača uz mogućnost otkupa.

To znači da Edin Džeko neće napustiti Romu i preći u Juventus, a sve je izgledalo kao završena stvar. Spor između Arkadiuša Milika i Napolija, zaustavio je njegov prelazak u Romu i tako je Džeko bio prinuđen da čeka. Juventus nije htio doći u cajtnot, pa je pronađen napadač.

Sigurno je da bh. kapitenu nije lako, jer igrati za Juventus nije mala stvar, a nije lako ni ljudima u Željezničaru. Prema ranije objavljenim informacijama, tim s Grbavice je u ovom transferu mogo dobro profitirati zbog UEFA mehanizma solidarnosti. Željezničaru je trebalo pripastio 3,25 posto transfera, a to je prema provjenama Italijana o visini transfera, trebalo iznositi oko 800 hiljada KM. Taj novac je bio prijeko potreban Željezničaru, ali po svemu sudeći ostat će bez ove itekako važne finansijske injekcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.